• NAJAVA 7. PLIVAČKOG MARATONA ZA OSOBE S INVALIDITETOM - “SRCEM PROTIV BARIJERA 2017.”

NAJAVA 7. PLIVAČKOG MARATONA ZA OSOBE S INVALIDITETOM - “SRCEM PROTIV BARIJERA 2017.”

18.08.2017. - 15:17 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 303 puta

  • Google+

U subotu 26. kolovoza 2017. g. s početkom u 09.00 sati na Rabu će se po sedmi put za redom održati plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera 2017.“.

 

Riječ je o maratonu čiji je pokretač književnik i novinar s rapsko - zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, te motivator koji svojom velikom snagom volje pokreće pozitivne promjene, kako u ljudskoj svijesti tako i u zajednici.

 

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča - Dolin - Vodenča u Barbatu kako bi pružili podršku osobama s invaliditetom te skrenuli pažnju javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost. S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.

 

Organizatori maratona su Grad Rab, TZG Raba, Udruga za promicanje kulture življenja „Komin“ i naravno idejni začetnik Krešimir Butković dok je jedan od pokrovitelja i lokalni brodar Rapska plovidba d.d..

Maraton će svojim sudjelovanjem podržati Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta, Društvo Tjelesnih Invalida Grada Rijeke, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Paraolimpijski komitet Srbije, predstavnici Republike Slovenije, Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora), brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

 

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže 7. plivački maraton „Srcem protiv barijera 2017.“ i zajedničkim snagama nastave rušiti barijere jer ono što srce vjeruje, zajednička snaga pokreće.

 

Ove se godine prikupljaju sredstava za nabavu javnog wc-a za osobe s invaliditetom, stoga svatko prema vlastitoj želji i mogućnostima može uplatiti donaciju na račun za posebne namjene: 

Podaci za uplatu: GRAD RAB   IBAN: HR6223400091836300002

Model: 68  Poziv na broj: 7706 - OIB uplatitelja   

Opis plaćanja: Za plivački maraton