NAJAVA - OTVORENJE IZLOŽBE “USPOMENE NA GRAD RAB IZMEĐU DVAJU SVJETSKIH RATOVA”

12.09.2019. - 17:29 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 544 puta

  • Google+U petak, 13. rujna 2019.godine, u organizaciji POU Rab, a pod pokroviteljstvom Grada Raba i TZG Raba u Crkvi sv. Katarine s početkom u 20.30 sati otvorit će se izložba "USPOMENE NA GRAD RAB IZMEĐU DVAJU SVJETSKIH RATOVA"


Riječ je o izložbi povijesnih razglednica otoka Raba iz razdoblja između dva svjetska rata koje je tijekom vremena u svojoj zbirci prikupila obitelj Sertić,.

Izložba predstavlja segment gotovo polustoljetne kolekcionarske posvećenosti i ljubavi prema otoku koji su ovi kontinentalci prigrlili kao prošireni zavičaj. Osim lijepih slika, kao primijenjena fotografija, razglednice su i prvorazredni povijesni dokumenti i nerijetko jedini trag postojanja građevina, ambijenata, događaja, ljudi. Pedesetak razglednica grada Raba iz kratkotrajnog mirnodoblja od nepuna dva desetljeća između dva ratna vihora, vjerodostojan su dokaz svoga vremena.


Vrijeme je to probuđenog urbaniteta, prvenstveno zahvaljujući razvoju turizma i prateće infrastrukture te prometnih, parobrodarskih veza. Osim domaćeg i stranog kapitala, značajni je dionik toga razvoja lokalno, otočno stanovništvo, a Rab se preobrazio u prestižno jadransko turističko odredište.


Običaj slanja razglednica danas polako odlazi u povijest no neki još uvijek s nostalgijom njeguju ovu staromodnu rukopisnu naviku….
(Napisala i opisala izložbu: Sabrina Žigo)


Ulaz slobodan!


Izložba će biti otvorena do 1. listopada 2019.godine