NAJAVA - PLIVAČKI MARATON ZA OSOBE S INVALIDITETOM “SRCEM PROTIV BARIJERA 2020”

25.08.2020. - 15:33 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 790 puta

  • Google+

 

U subotu, 29.8.2020. godine deseti put zaredom održat će se plivački maraton za osobe s invaliditetom „SRCEM PROTIV BARIJERA”.

Riječ je o maratonu čiji je pokretač književnik i novinar Krešimir Butković, jedan od najznačajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom.

 

Sudionici maratona koji će zbog aktualne epidemije koronavirusa unatoč jubilarnoj 10. obljetnici biti prilagođen epidemiološkim preporukama i mjerama, i ove će godine plivati dionicu Vodenča – Dolin – Vodenča u mjestu Barbat, s istim ciljem kao i svih dosadašnjih godina – pružanje podrške osobama s invaliditetom te skretanje pažnje na glavne zapreke za socijalnu uključenost.

 

Grad Rab je od samog početka partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su GDCK Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji projekta. Zbog specifične situacije u kojoj se nalazimo, članovi brojnih udruga osoba s invaliditetom iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja na žalost neće prisustvovati maratonu, već će ovogodišnje izdanje zadržati lokalne okvire te ćemo i ovoga puta podržati maraton zajedništva, prijateljstva i međusobnog uvažavanja kako bi odaslali poruku važnosti jednakih mogućnosti za sve.

 

Okupljanje sudionika predviđeno je u 8 sati kod rampe za OSI na Vodenči u Barbatu, odakle u 8.30 sati kreće utrka i simbolična podjela medalji kao zahvala svim sudionicima.

 

Organizatori mole da se poštuje preporučena distanca, s posebnom odgovornošću spram osoba s invaliditetom i plivača s kroničnim bolestima zbog njihove pojačane osjetljivosti na koronavirus poradi oslabljenog imuniteta.

Start će biti razvučen na nekoliko obližnjih plaža kako bi se i na taj način izbjegla nepotrebna gužva. Naravno, bit će upriličena i prodaja jubilarnih majica, a sav prikupljeni novac i ovoga će puta biti preusmjeren u humanitarne svrhe.

 

NAJAVA MARATONA NA HRT-u

 

U srijedu, 26.8.2020. godine na HRT1 u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" s početkom u 8.30 sati pogledajte gostovanje gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića i Vesne Popić, članice Udruge Komin koji će najaviti 10. plivački maraton za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera".