“Psycho Coffee” - Tjedan psihologije u Hrvatskoj

20.02.2018. - 22:17 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 590 puta

  • Google+

U četvrtak 22. veljače 2018. godine u "Old town baru" s početkom u 17.30 sati održat će se neformalni susret/predavanje pod nazivom "Psycho Coffee".

Klinički psiholozi Vesna Biondić, Nikola Babić, Ivana Guščić, Biserka Jureša i Gordan Bošković, zaposlenici Psihijatrijske bolnice Rab organizirali su “Psycho coffee” - razgovor ugodni sa zainteresiranima o sljedećim temama: “Emocije: kada smetaju, a kada pomažu? “Opraštanje sebi”, “Misli dobro osjećaj se dobro!” “Jesmo li u stres...u i možemo li ga prevladati?” te Emocionalno zdravlje i poremećaji hranjenja”, tijekom kojega će zainteresirani moći dobiti informacije i korisne savjete o tome što su emocije i kako utječu na naše odnose s drugim ljudima, zašto je opraštenje sebi važno za psihičko zdravlje, kako naše razmišljanje utječe na naše emocije, učenje i ponašanje, o tome kako stres nije bauk i kako ga možemo prevladati, kao i o navikama hranjenja koje mogu biti povezane s našim emocijama i našim emocionalnim zdravljem. Zainteresirani će moći dobiti informacije o svim temama u rotaciji, ili o temi po svojem izboru.

 

Tjedan psihologije u Hrvatskoj pokrenulo je Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine koje je i ove godine glavni organizator Tjedna psihologije. U tom Tjednu psiholozi diljem Hrvatske javnosti približavaju spoznaje iz područja primjenjene i znanstvene psihologije koje mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Projekt je namijenjen djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima i svim drugim zainteresiranima.