„SRCEM PROTIV BARIJERA“

20.08.2018. - 15:01 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 1531 puta

  • Google+

U subotu 25. kolovoza 2018. g. s početkom u 09.00 sati na Rabu će se po osmi put zaredom održati plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“.

 

Riječ je o maratonu čiji je pokretač Krešimir Butković, književnik i novinar s rapsko - zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, te motivator koji svojom velikom snagom volje pokreće pozitivne promjene, kako u ljudskoj svijesti tako i u zajednici.

 

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča - Dolin - Vodenča u Barbatu s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom te skretanja pažnje javnosti na njihov položaj i potrebe, kao i na glavne zapreke za socijalnu uključenost. S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.

 

Pored idejnog začetnika Butkovića, organizaciju maratona, kao i do sada, pomažu Grad Rab, TZG Raba, Udruga za promicanje kulture življenja „Komin“ i Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta.

Maraton koji je poprimio međunarodne okvire svojim će sudjelovanjem podržati Hrvatski Sabor, Hrvatski paraolimpijski odbor, HSUTI Zagreb, Grad Zagreb, PK Velenje Slovenija, Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez OSI Rijeka, UTIB Bjelovar, DTI Rijeka, UTI Zadar, UIKO Punat, brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

 

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže 8. plivački maraton „Srcem protiv barijera“ pod motom „Budimo jednaki u moru i svijesti. Zapinimo more!“.