Informacija iz Stožera civilne zaštite Grada Raba

23.03.2020. - 21:44 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 3965 puta

  • Google+

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas, 23. ožujka 2020. godine donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

 

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

 

Za provedbu i nadzor provođenja mjera propisanih Odlukom zaduženi su stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije. Slijedom toga, obavještavamo osobe nadležne za izdavanje, ovjeravanje i potpisivanje propusnica za okolnosti iz točke II., pod a., b., c., d., f. i g., da presliku izdane propusnice dostave na slijedeće adrese e-pošte:

 

Za okolnosti iz točke II.e Odluke, kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane  i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta i stalnog boravka, za izdavanje propusnica nadležan je Stožer civilne zaštite Grada Raba.

 

Stožer CZ Grada Raba  propusnice može izdati samo  osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Grada Raba. Svi ostali propusnice za ovu svrhu trebaju zatražiti  od stožera koji djeluje na području općine ili grada u kojem su prijavljeni.

 

Propusnice će se izdavati temeljem odobrenog zahtjeva, a obrazac zahtjeva možete preuzeti  ovdje:

zahtjev za izdavanje propusnice

 

Zahtjev za izdavanje propusnice možete podnijeti putem e-pošte: ireivic@yahoo.com  ili nas  možete kontaktirati putem telefona broj 77 74 80, u vremenu od 8.00 do 14.00 sati.

 

Informacije o ovoj temi,  kao i o pitanjima  u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima na području Grada Raba možete dobiti na  telefon 098 47 77 481 ili  099 80 60 936.

 

S obzirom na ozbiljnost situacije u vezi epidemije, pozivamo sve osobe koje su  u zadnjih deset dana doputovale na Rab,  a duže su boravile van otoka i još nisu nazvale, da se telefonski jave Nastavnom zavodu za javno zdravstvo – ispostavi Rab na telefon broj 051 77 69 24 ili 091 78 60 501. Molimo vas da ovu informaciju prenesete osobama za koje znate da spadaju u tu kategoriju.

 

 

Denis Deželjin, načelnik stožera CZ Grada Raba