• PROGRAMI ZA RODITELJE

PROGRAMI ZA RODITELJE

08.09.2017. - 16:32 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 291 puta

  • Google+

Poštovani roditelji,

 

tijekom rujna se možete prijaviti za sljedeće programe za roditelje u našem vrtiću:

 

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života. Sastoji se od 11 dvosatnih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. Na radionicama se koriste  različiti oblici rada (kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama, svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom) i obrađuju se različite teme, a neke od njih su: Granice: zašto i kako?, Slušanje-važna vještina roditeljstva, Kako dijete uči o svijetu oko sebe?. Također ćete dobiti mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima.

 

Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ namijenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju i/ili kroničnim zdravstvenim stanjima/smetnjama. Sastoji se od 11 dvosatnih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. Na radionicama se koriste  različiti oblici rada (kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama, svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom) i obrađuju se različite teme, a neke od njih su: Granice: zašto i kako?, Slušanje-važna vještina roditeljstva, Kako dijete uči o svijetu oko sebe?. Također ćete dobiti mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima.

 

Ciklus radionica s očevima „Klub očeva Rastimo zajedno“ sadrži četiri radionice koje se provode kroz četiri tjedna (4x2 sata) a teme su „Tata od zanata“, „Očinska uloga u ranom djetinjstvu“, „O tatama i osjećajima“, „O tatama i mamama“. Ciljevi ovih radionica su steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu, prepoznati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmijeniti informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca.

 

Svi će programi za roditelje započeti u listopadu. Pozivamo vas da nam se priključite!

 

Prijaviti se možete pedagoginji osobno ili na broj mobitela 091 6445 203.

 

Dječji vrtić „Pahuljica“