• ZELENA ČISTKA 2019.

ZELENA ČISTKA 2019.

08.04.2019. - 7:42 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 545 puta

  • Google+

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se uključe u najveću zajedničku ekološku volontersku akciju čišćenja divljih odlagališta otpada u subotu, 13. travnja s početkom u 8.30 sati.
 
Riječ je o nacionalnoj kampanji u sklopu europske akcije LETS CLEAN UP EUROPE.
Grad Rab i ovogodišnjim, 8. uzastopnim provođenjem akcije postaje dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.
 
Stoga osjetite zajedništvo i pozitivnu energiju koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra!
 
 

 

  R E P U B L I K A   H R V A T S K A
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
                 G R A D   R A B

  Upravni odjel za komunalni sustav
​                  i zaštitu okoliša

 

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se već šestu godinu zaredom održava u Hrvatskoj. Već prve godine postala je najveća ekološka volonterska akcija u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Po osmi put u Hrvatskoj, 13. travnja 2019., okupit ćemo volontere u najvećoj zajedničkoj ekološkoj volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada - Zelenoj čistki  2019.

Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove,  8. godine akcije budemo još jači i bolji. Količine sakupljenog otpada ukazuju nam da još uvijek imamo razloga za organizaciju akcije koja utječe na promjene ponašanja i navika te odnosa prema okolišu.

Molimo građane, djelatnike Grada, mjesnih odbora i udruga s područja lokalne

zajednice, da se aktivno uključe i sudjeluju u akciji, te da se priključe svom mjesnom odboru u subotu 13. travnja  s početkom u 830 sati.

 

Mjesta okupljanja:

MO Rab - Banova vila

Palit - Pansion Tamaris

Kampor - Punta Kampor

- Uvala Eufemija

Banjol - područna škola Banjol

Barbat - područna škola Barbat

Mundanije - područna škola Mundanije

G. S. Draga i D. S. Draga - područna škola S. Draga

 

Pročelnik:
Matko Krstačić, dipl.oec.