• DELEGACIJA GRADA BRNA U POSJETI GRADU RABU

DELEGACIJA GRADA BRNA U POSJETI GRADU RABU

28.03.2019. - 15:45 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 405 puta

  • Google+

Danas je u Maloj gradskoj vijećnici upriličen prijem za delegaciju iz Češke, točnije iz Grada Brna. Delegaciju predvođenu članom gradske skupštine g. Michalom Chladekom koji godinama dolazi na Rab i smatra ga svojim drugim domom, dočekali su zamjenik gradonačelnika g. Denis Deželjin, pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti g. Zvonko Puljar – Matić i ravnateljica OŠ gđa. Anamari Šarin.

Povod dolaska prijatelja iz Češke je prvenstveno prijateljska suradnja između osnovne škole Jasanova te OŠ Ivana Rabljanina koja traje od 2007. godine, dok su 2009. učenici iz Brna prvi puta došli u posjetu rapskim kolegama, čime je i započeo kontinuitet međusobnih posjeta i razmjena znanja i iskustava.

Nakon upućene srdačne dobrodošlice, g. Deželjin je gostima, od kojih su neki u prvoj posjeti, ukratko pokušao približiti otok i Grad Rab iznoseći podatke o značajnim povijesnim činjenicama i ličnostima, najpoznatijim legendama, kulturnim znamenitostima, tradiciji, kao i manifestacijama koje Rab čine prepoznatljivim i jedinstvenim.

Potom se osvrnulo na dosadašnju suradnju dviju škola te planove tijekom ove godine.

Rapski će učenici u čak dva navrata putovati u Brno, pri čemu će Eko grupa sa svojim kolegama provesti projekt bacanja glinenih kugli s dobrim bakterijama u Brnu, s ciljem pročišćavanja mulja na samome dnu jezera, što je početak suradnje na području očuvanja okoliša.

Razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na ostalim područjima, prije svega na području kulture, kao i mogućnostima razmjene iskustava o radu komunalnih društava, budući da su pokazali interes za novi sustav gospodarenja otpadom s kojim uskoro krećemo u realizaciju.