• GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”
  • GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”
  • GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”
  • GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”
  • GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”

GRAD RAB POSTAO PRVI “EUROPSKI OTOK SPORTA 2019”

06.12.2018. - 15:28 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 1649 puta

  • Google+

U utorak, 4. prosinca 2018. godine Gradu Rabu je u Europskom parlamentu u Bruxellesu svečano uručeno priznanje prvog „Europskog otoka sporta 2019“.

 

Delegacija Grada Raba predvođena gradonačelnikom Nikolom Grgurićem predstavljala je naš otok i Grad među visokim predstavnicima Europske komisije, Europskog parlamenta i ACES Europe, predstavnicima nagrađenih gradova, te medija iz čitave Europe. 

 

Predsjednik Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe) Gian Francesco Lupatelli dodijelio je priznanja u pojedinačnim kategorijama zasluženim dobitnicima, među kojima su se, pored Grada Raba, iz Hrvatske našli i Gradovi Sisak i Prelog, dok je prijestolnicom sporta za 2019. godinu proglašena Budimpešta.

 

Ovom se prilikom gradonačelnik Grgurić obratio prisutnima i zahvalio svima koji su zaslužni za osvajanje laskave titule koja je Rabu osigurala prepoznatljivost i mjesto među europskim sportskim gradovima te mogućnost lakše dostupnosti značajnih sredstava iz EU za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu.

 

„Ponosan sam i sretan što je titula prvog Europskog otoka sporta 2019 pripala Gradu Rabu, našem malom mediteranskom raju, koji se osim 130 godina dugom tradicijom organiziranog bavljenja turizmom može pohvaliti i gotovo jednako dugom sportskom tradicijom. Sport je dio našeg identiteta, stil života, a ovo priznanje samo je potvrda sportske osviještenosti, aktivnosti i uspjeha grada i otoka Raba, te poticaj za daljnji napredak.

 

Zahvalio bih prije svega, udruženju ACES Europe i njenom predsjedniku g. Gian Francescu Lupattelliju na prihvaćenoj kandidaturi, članovima komisije za evaluaciju, g. Hugu Alonsu, g. Luci Parmigianiju i g. Domagoju Varžiću što su u našem otoku prepoznali vrijednosti i potencijal, te g. Berislavu Čižmeku koji nas je usmjeravao u poduzimanju pravovremenih koraka tijekom kandidature. 

 

Posebno bih zahvalio svojim sumještanima, bez kojih ova titula ne bi bila moguća, svim generacijama naših sportaša i njihovim trenerima koji zajedničkom upornošću i strašću prema sportu prkose svim preprekama i izazovima te postižu izvanredne rezultate, zbog kojih je svako ulaganje u sport opravdano. Iznova su potvrdili organiziranost i ujedinjenost u zajedničkom cilju – a to je zdravo i aktivno odrastanje i život na sretnom i zdravom otoku, prepoznatljivom ne samo po četiri zvonika, Rabskoj fjeri ili Rapskoj torti, već i po sportskoj ponudi i tradiciji!

 

Ulaganje u sport ulaganje je u mlade, odnosno u budućnost.

S ponosom ćemo nositi stečene oznake, te ih nastojati opravdati u društvu europske sportske elite.

Čestitam svim dobitnicima i veselim se novim suradnjama!“ - poručio je Grgurić dok se u pozadini prigodno prikazivao promotivni spot s ljepotama i posebnostima našeg otoka.