• Grad Rab stipendira 41 stipendista u školskoj/akademskoj 2018./2019. godini

Grad Rab stipendira 41 stipendista u školskoj/akademskoj 2018./2019. godini

28.12.2018. - 19:36 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 1035 puta

  • Google+

Odlukom o uvjetima i kriterijima za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Grad Rab ukupno dodjeljuje petnaest učeničkih stipendija u iznosu od 500,00 kn za učenike polaznike srednje škole na području Grada Raba, i 800,00 kn za učenike polaznike srednjih škola van Grada Raba, te petnaest studentskih stipendija u visini od 1.000,00 kn.

 

S obzirom na jednak broj bodova, Ugovore o stipendiranju danas je u Velikoj gradskoj vijećnici potpisalo 26 učenika, odnosno 15 studenata.

 

 Zanimanja za koja se školuju učenici i studenti stipendisti su poprilično raznovrsna, što iznimno veseli budući da je cilj omogućiti mladima povratak, odnosno ostanak na otoku koji će se razvijati u skladu s vremenom i očekvanjima, a zahvaljujući upravo njihovom znanju i idejama.

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuo je kako je ovo zapravo ulaganje svih Rabljana u obrazovanje mladih te kako Grad nastoji i ubuduće poduzimati sve što je u njegovoj moći da podigne standard školovanja i općenito života na otoku. Veliki iskorak po tom pitanju već je učinjen energetskom obnovom školskih zgrada, a cilj je uvođenje jedne smjene i za osnovnoškolce. Nakon iskrene čestitke upuene svim učenicima, studentima, njihovim roditeljima i zaslužnim profesorima, uslijedila je zajednička fotografija koja će svakako biti i podsjetnik na njihov uspjeh, ali i poticaj za daljnji trud i napredak u školovanju.