• GRADONAČELNIK GRADA RABA U SLUŽBENOM POSJETU GRADU DUBROVNIKU
  • GRADONAČELNIK GRADA RABA U SLUŽBENOM POSJETU GRADU DUBROVNIKU
  • GRADONAČELNIK GRADA RABA U SLUŽBENOM POSJETU GRADU DUBROVNIKU

GRADONAČELNIK GRADA RABA U SLUŽBENOM POSJETU GRADU DUBROVNIKU

29.09.2017. - 15:26 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 331 puta

  • Google+

U utorak 26. rujna 2017. godine gradonačelnika Grada Raba Nikolu Grgurića i njegove suradnike tijekom službenog posjeta Gradu Dubrovniku primio je gradonačelnik Mato Franković.

 

Tijekom razgovora poseban naglasak stavljen je na projekte očuvanja spomeničko - kulturne baštine i razvoja održivog turizma.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako se Dubrovnik ponosi iznimno očuvanom spomeničko – kulturnom baštinom, najvećim dijelom zahvaljujući Društvu prijatelja dubrovačke starine koje upravlja i gospodari cjelokupnim dubrovačkim fortifikacijskim sustavom.

Budući da obiluje zavidnom baštinom iz različitih povijesnih razdoblja, gradonačelnik Grgurić izrazio je želju da, po uzoru na Dubrovnik, Rab osigura konstantnu brigu i očuvanje naslijeđa. Vođen tom idejom gradonačelnik se ovom prilikom sastao i s predsjednikom Društva Nikom Kapetanićem.

 

Osvrnuli su se i na suradnju pobratimljenih kulturno –povijesnih društva i čuvara tradicije, Rapskih samostreličara i Dubrovačkih trombunjera, na dobrobit obje turističke destinacije.

 

Razgovarajući o temama iz područja turizma i njegovog razvoja, složili su se da unatoč izvrsnim ovosezonskim rezultatima moraju raditi na rješavanju aktualne problematike i nedostataka s kojima se susreću u ovom sektoru, kao što su parking, promet i komunalna uređenost, a u cilju napretka i zadržavanja statusa sigurne i poželjne destinacije.