• GRADU RABU PETICA ZA PRORAČUNSKU TRANSPARENTNOST

GRADU RABU PETICA ZA PRORAČUNSKU TRANSPARENTNOST

14.07.2017. - 12:39 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 294 puta

  • Google+

04. srpnja 2017. g. Institut za javne financije (javni znanstveni institut usmjeren na ekonomska, pravna i institucionalna pitanja javnih financija i javnog sektora) objavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina).

 

Prema najnovijim rezultatima, prosječna proračunska transparentnost (mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na  službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica) se popravlja i u ovom ciklusu od mogućih 5 iznosi prosječno 3,1.

 

Grad Rab je pored još 37 gradova zaslužio peticu za transparentnost i opravdao ambiciju da će popraviti prošlogodišnju četvorku (4) i postići odličnu ocjenu (5). Ovo je veliki napredak s obzirom da je 2015. godina zabilježena kao izuzetno transparentno loša, kada je Grad Rab objavom svega jednog proračunskog dokumenta  na svojoj službenoj stranici dobio ocjenu jedan (1).

 

Institut je dodijelio priznanja svim lokalnim jedinicama koje su u ovom ciklusu istraživanja objavile svih pet traženih proračunskih dokumenata i na taj način dodatno potaknuo ostale na veći trud tijekom slijedeće turističke sezone.

 

Rezultati istraživanja proračunske transparentnosti objavljeni su i na portalu Gradonačelnik.hr.