• Kandidatura Grada Raba za naslov prvog „Europskog otoka sporta 2019“
  • Kandidatura Grada Raba za naslov prvog „Europskog otoka sporta 2019“

Kandidatura Grada Raba za naslov prvog „Europskog otoka sporta 2019“

01.11.2018. - 9:40 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 2263 puta

  • Google+

U ponedjeljak 29. listopada 2018. godine Komisija za evaluaciju udruženja ACES Europe posjetila je Grad Rab, kandidata za titulu prvog Europskog otoka sporta za 2019. godinu.

 

Europsko udruženje ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) iz Bruxellesa svake godine dodjeljuje visoka priznanja europskim gradovima/regijama koje promoviraju sport i fizičku aktivnost te ulažu u izgradnju sportske infrastrukture.

 

Članovi komisije u sastavu Hugo Alonso, glavni tajnik udruženja ACES Europe, Luca Pamigiani, ACES Europe Italija, Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća - Grada koji nosi titulu Europskog grada sporta za 2017. godinu, su u pratnji pročelnika UO za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonka Puljara – Matića i upravitelja sportskih objekata Damira Mlacovića obišli sportsku infrastrukturu Grada Raba gdje su članovi brojnih rapskih sportskih klubova i udruga prezentirali stečene vještine.

 

Nakon sadržajnog obilaska uslijedila je prezentacija Grada u prostoru Velike vijećnice kojom se nastojala opravdati kandidatura kroz sažet prikaz duge sportske tradicije, brojne i uspješne sportske klubove i udruge, izvanredne rezultate sportaša, ulaganja Grada u sport (koje nadilazi prosjek ulaganja europskih gradova), planove za budućnost te općenito način života domaćih ljudi koji iz godine u godinu sve više „žive sport“.

 

Odmah nakon prezentacije kandidata za titulu „Europskog otoka sporta 2019“ održana je konferencija za medije na kojoj je glavni tajnik udruženja ACES Europe g. Alonso detaljno opisao sve pogodnosti koje naslov donosi, a to su prvenstveno promidžba, mogućnost suradnje s drugim europskim gradovima koji nose istu titulu te lakša dostupnost značajnih sredstava iz EU. Gradonačelnik Nikola Grgurić posebno je istaknuo i pohvalio angažiranost naših sportskih klubova i udruga koje su dokaz odlične organiziranosti, suradnje s Gradom i podrške po pitanju ostvarivanja daljnjeg napretka kao sportske sredine.

 

Naslov prvog Europskog otoka sporta bi prije sve predstavljao veliku čast za Grad Rab i njegove sugrađane kojima se kroz sva dosadašnja, i buduća ulaganja nastoje omogućiti adekvatni uvjeti za bavljenje sportom, zdravo i aktivno odrastanje i kvalitetan život u zajednici.