• KLAPA EUFEMIJA PJESMOM UVELIČALA SVEČANOST
  • KLAPA EUFEMIJA PJESMOM UVELIČALA SVEČANOST

KLAPA EUFEMIJA PJESMOM UVELIČALA SVEČANOST

28.11.2018. - 19:36 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 1756 puta

  • Google+

KLAPA EUFEMIJA PJESMOM UVELIČALA SVEČANOST 40. OBLJETNICE PUHAČKOG ORKESTRA „POSAUNENCHOR“

 

Rapska klapa Eufemija prošlog je vikenda sudjelovala na svečanosti obilježavanja 40. godišnjice postojanja Puhačkog orkestra „Posaunenchor“ iz prijateljskog nam Grada Koenigsbrunna.

Nakon posjete i održanog koncerta Puhačkog orkestra u Gradu Rabu u 2017. godini, prijatelji iz Koenigsbrunna imali su želju ugostiti rapsku klapu koja bi svojim nastupom obogatila obilježavanje važne obljetnice, a ta je uloga pripala klapi Eufemija.

Na završnom koncertu koji je održan u subotu 24. studenog 2018. godine, u prvom dijelu nastupili su domaćini sa svojom prekrasnom pričom kojom su kroz svoja putovanja prezentirali Rab, dok je drugi dio bio rezerviran za klapu.

Koncertu su pored brojne publike, koju je klapska pjesma oduševila, nazočili gradonačelnik Grada Königsbrunna Franz Feigl, predsjednica Foruma prijateljstva Irene Tarasenko, supruga gradonačelnika potpisnika Povelje o prijateljstvu gđa. Metzner, dugogodišnji gradonačelnik Frölich, osobe uključene u međusobnu suradnju dvaju prijateljskih gradova, g. Bless, g. Früchtl, gđa. Schnell, gđa. Lorenz, g. Schwalber, gđa. i g. Jung, kao i mnogi drugi dugogodišnji prijatelji Rabljana i Grada Raba. Koncertu je nazočila te se prisutnima prigodno obratila i konzulica I. razreda generalnog konzulata u Munchenu Sonja Lovrek Velkov, dok se Nedjeljko Mikelić, član klape te dugogodišnji direktor Ureda TZG Raba i osoba zadužena za komunikaciju s prijateljskim gradovima, dirljivim govorom obratio u ime gradonačelnika Nikole Grgurića.

Vrhunac koncerta za pamćenje svakako je bila njihova zajednička izvedba pjesme Olivera Dragojevića koja je oduševila sve prisutne, a kojom je samo potvrđena čvrsta dugogodišnja veza između dva grada.

Članovi klape za vrijeme svog kratkog, ali značajnog boravka u Koenigsbrunnu posjetili su i posljednje počivalište pokojnog Erwina Schefera, jednog od začetnika prijateljstva te velikog prijatelja Raba, položili cvijeće i zapalili svijeće te mu na taj način odali dužnu počast.