• KLAPSKOM PJESMOM I PREZENTACIJOM TURISTIČKE PONUDE RAB PROMOVIRAN U RIMU
  • KLAPSKOM PJESMOM I PREZENTACIJOM TURISTIČKE PONUDE RAB PROMOVIRAN U RIMU

KLAPSKOM PJESMOM I PREZENTACIJOM TURISTIČKE PONUDE RAB PROMOVIRAN U RIMU

18.05.2017. - 10:47 Grad Rab - Vijest - Video | Objavio: Admin | pregledano 296 puta

  • Google+

Na poziv Hrvatsko - Talijanske Udruge, Rim, klapa Eufemija iz Raba je proteklog vikenda gostovala u Rimu i tom im prigodom poklonila dva samostalna koncerta. Organizaciju koncerata odradila je i pripremila Rabljanka u Rimu gđa. Klara Barčić.

Prvi koncert članovi klape odradili su u „Basilici di Sant Eustachio“, mjestu gdje se održava gotovo većina koncerta klasične glazbe i ostalih pjevačkih grupa koje gostuju u Rimu uključujući i domaće izvođače. Slijedećeg su dana održali koncert u Chiesa di San Girolamo, hrvatskoj crkvi sv. Jeronima te na oduševljenje brojne publike - Hrvata, Talijana, Amerikanaca, Francuza te nekoliko Rabljana i Rabljanki probudili emocije i nostalgiju za domovinom.

Osim predstavke dijela naše kulturno povijesne baštine duhovnog i svjetovnog karaktera, članovi klape "Eufemija" pripremili su i kratku prezentaciju info deskom ukupne turističke ponude otoka Raba,a sve nazočne darivali posebnim bedževima sa motivom sv. Jeronima sa Poliptiha samostana sv. Eufemije u Kamporu, simbolizirajući na taj način poveznicu između Raba i Rima. Zanimljivo je spomenuti da su u neposrednoj blizini crkve sv. Jeronima ostaci grobnog mjesta prvog rimskog cara Oktavijana Augusta, a čija je darovnica krsni list našega grada kojom je grad obdario kulama i obrambenim zidinama.