• LAGUR Tramuntana predstavio FLAG natječaj
  • LAGUR Tramuntana predstavio FLAG natječaj

LAGUR Tramuntana predstavio FLAG natječaj

20.01.2020. - 14:17 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 458 puta

  • Google+

U petak, 17. siječnja u Velikoj gradskoj vijećnici održalo se najavljeno predstavljanje FLAG natječaja za odobrene mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Tramuntana (LAGUR-a Tramuntana).

 

U ime domaćina, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin te na početku istaknuo članstvo Grada Raba od samog osnivanja LAGUR Tramuntane krajem 2016. godine, uz gradove Senj i Novalju, općine Karlobag i Lopar te predstavnike udruga civilnog društva i gospodarskog sektora ribarstva. Nakon što je sredinom 2017. godine usvojena Lokalna razvojna strategija u ribarstvu i krajem prošle godine njena izmjena, stekli su se uvjeti da LAGUR raspiše ovaj natječaj.

 

Voditeljica LAGUR Tramuntane Petra Aničić potom je predstavila Mjere 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja i Mjere 1.A.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture, natječajnu dokumentaciju i način prijave na trenutno otvorene FLAG natječaje (natječajnu dokumentaciju je moguće preuzeti na: www.lagur-tramuntana.hr.) kroz koje se mogu ostvariti dva poslovna cilja; poticanje gospodarskog sektora ribarstva i promicanje ribarskog kraja. Također je naglasila kako stoji na raspolaganju svim zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima za eventualna pitanja, pojašnjavanje nejasnoća kao i pružanje pomoći pri sastavljanju projektne prijave.