• OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA
  • OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA

OBILAZAK ZAVRŠENIH “MANJIH” RADOVA DILJEM PODRUČJA GRADA RABA

06.02.2019. - 17:47 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 648 puta

  • Google+

Završetkom stare i ulaskom u novu godinu pojedini projekti Grada Raba privedeni su kraju, dok mnoge početak realizacije tek očekuje. To su novi izazovi koje nosi 2019. godina. Međutim, poboljšanje kvalitete života mještana te turističke ponude donose i oni naoko manji radovi, budući da se njihovim zbrojem s vremenom postiže ljepša i kvalitetnija slika Grada i cjelokupne zajednice.  


STARI VAROŠ
Na Starom Varošu, mjestu namijenjenom izlaganju autohtonih proizvoda domaćih proizvođača, koje je nakon dugog perioda svojim izgledom i namjenom konačno vratilo dio starog sjaja, nastavilo se s uređenjem i to sanacijom oštećenog platoa te postavljanjem temelja za novu rasvjetu, koja će u potpunosti biti prilagođena ambijentu atraktivne lokacije u samoj povijesnoj gradskoj jezgri.

 

ZELENA POVRŠINA KOD IGRALIŠTA MALIH SPORTOVA U PALITU
Uređenjem zelene površine kod Doma zdravlja u Palitu sadnjom autohtonih biljaka poput duda (murve), nastavlja se ulaganje u proširenje zelenih površina čime se nastoji stvoriti što ugodniji i zdraviji ambijent uz dječja i sportska igrališta.


ZAŠTITNA OGRADA IMPERIAL - ŠKVER
Na dijelu šetnice od Imperial Valamar hotela prema gradskoj plaži Škver iz sigurnosnih je razloga postavljena zaštitna ograda, što je samo jedna od planiranih mjera osiguravanja kvalitete i sigurnosti šetnica na svim potencijalno opasnim mjestima.

 

DVORIŠTE/IGRALIŠTE KOD PŠ/VRTIĆA BANJOL
Nakon otvaranja područnog odjeljenja DV „Pahuljica“ u sklopu zgrade područne škole Banjol, samostalnog financiranja njezine energetske obnove, sanacije krova, postavljanja gromobranske instalacije i vanjskog razvoda, Grad Rab nastavio je s planskim uređenjem okoliša. Tako je za potrebe vrtićara i učenika uređeno funkcionalno, moderno i što je najvažnije, sigurno dvorište/igralište prilagođeno njihovim svakodnevnim potrebama, što daje mogućnost češćeg boravka djece na svježem zraku.

 

NADOPUNA DJEČJIH IGRALIŠTA NOVIM SADRŽAJIMA
Kako bi se našim mališanima i njihovim roditeljima vrijeme provedeno na svježem zraku upotpunilo što zabavnijim sadržajem, konstantno se radi na „obogaćivanju“ dječjih igrališta dodatnim sadržajem. Tako se novim „dodacima“ za sada mogu pohvaliti ona u Barbatu, Banjolu, na Artiću, u Palitu (iza PC Mali Palit) te u Kamporu, a ista praksa nastojat će se održavati i ubuduće.

 

OBNOVLJENI DJELOVI CESTA
Zbog istrošenosti i lošeg stanja pojedinih dijelova nerazvrstane ceste diljem otoka, isti su sanirani izradom novog asfaltnog sloja, što je jedna od osnovnih zadaća Grada Raba pri osiguravanju što veće sigurnosti prometovanja za svoje građane i turiste.


SANACIJA BEDEMA BENEDIKTINSKOG SAMOSTANA S. ANDRIJE
Povijesna gradska jezgra jedno je od naših najdragocjenijih naslijeđa, stoga je briga oko njenog očuvanja kao i svih povijesno - kulturnih spomenika jedna od njegovih osnovnih zadaća. Tako su nedavno završeni radovi na sanaciji bedema benediktinskog samostana sv. Andrije čime je napravljen mali, ali vizualno i sigurnosno značajan poduhvat kao dio održavanja izuzetno vrijedne povijesne jezgre.

 

BICIKLISTIČKO TEMATSKA RUTA „STARI PUT“, faza 1
Kako bi unaprijedili sadržaj turističkog proizvoda uvođenjem potpuno novog, sportsko-kulturnog oblika cikloturističke infrastrukture na otoku Rabu, završena je 1. faza  projekta uređenja i opremanja ranije trasirane biciklističke rute ucrtane u postojeće turističke karte, koja se proteže po ostacima povijesnoga rimskog puta u mjestu Banjol. Ukupne dužine 12 km staza vodi do Supetarske Drage, te u konačnici lokaliteta Fruge.
Završeni su građevinsko-obrtnički radovi te je trenutno u fazi izrada i realizacija tematskih sadržaja. Na stazi će biti postavljeno i 8 interpretativnih ploča koje će opisivati kulturno-povijesne, krajobrazne i prirodne lokalitete na ruti.
Ovim se projektom također nastoji očuvati turističke resursne osnove sanacijom i uređenjem biciklističke staze te revalorizacijom i hortikulturnim uređenjem popratnih kulturno-baštinskih lokaliteta poput suhozida, ostataka sakralne arhitekture, arheoloških nalazišta, krajolika…i sl., sa svrhom revitalizacije dijela poljoprivrednog, vinogradarskog i maslinarskog zaleđa, a u smjeru potencijalnog razvitka agro te eko-turizma.