• OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU
  • OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU
  • OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU

31.03.2017. - 17:35 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 340 puta

  • Google+

    Dječji vrtić Pahuljica i Centar za socijalnu skrb Crikvenica, podružnica Rab prigodnim su programom obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se službeno obilježava 02. travnja.

    Vrtićka su djeca sa svojim odgojiteljicama u majicama svijetlo plave boje, koja simbolizira osobe s autizmom, prošetala do Trga Municipium Arba i pustila u more jednako obojen brodić s porukom „Break barriers together for autism“.

    Cilj je prvenstveno osvješćivanje lokalne zajednice o postojanju i prisutnosti djece s različitim teškoćama u našoj okolini te širenje tolerancije, osjećaja podrške i razumijevanja. S obzirom da se glavni obrasci ponašanja stječu od najranije dobi, vrtić djecu s različitim teškoćama uključuje u svoje redovite programe i na taj im način omogućuje što lakšu integraciju i što uspješnije i samostalnije odrastanje. 

    Više informacija o autizmu te općenito o pravima i potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju moglo se dobiti na prigodnom info pultu na Trgu Municipium Arba, gdje su predstavnici CZSS Crikvenica, podružnica Rab dijelili letke i bili otvoreni za pitanja prolaznika.

    Ovaj vrijedan poduhvat naših najmlađih mještana podržao je i Grad Rab, sa željom da širenjem poruke „Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!“, provodimo riječi u djelo, i mjenjamo našu zajednicu na bolje.