• ODRŽANA TISKOVNA KONFERENCIJA 3. IZDANJA RAB FILM FESTIVALA (RAFF)

ODRŽANA TISKOVNA KONFERENCIJA 3. IZDANJA RAB FILM FESTIVALA (RAFF)

04.08.2021. - 14:52 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 389 puta

  • Google+

 

Danas je, točno u podne, na Pjaceti održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg, ujedno 3. izdanja Rab film festivala koji će se održavati od 20.8. do 22.8.2021. godine.

 

Konferenciji su pored direktora Festivala Roberta Tomića Zubera nazočili predstavnici suorganizatora, gradonačelnik Nikola Grgurić ispred Grada Raba te Katarina Ribarić ispred POU Rab, kao i ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marchich čija podrška je od iznimnog značaja za ovaj mladi festival istraživačkog igranog i dokumentarnog filma, a koji unatoč svim preprekama uspješno korača svojim putem prema trećem izdanju.

 

Ono što je Zuber istaknuo na samom početku predstavljanja javnosti, je posebnost ovogodišnjeg izdanja koje je otvoreno za sve zainteresirane i odgovorne ljude, na način da će za sve necijepljene osobe biti osigurani besplatni testovi, što ga čini jedinim takvim eventom u Hrvatskoj.

 

"Želimo zajednički pokazati odgovorno ponašanje, ali isto tako da unatoč pandemiji možemo napraviti dobar festival. Poruka koju također želimo odaslati je da postoje i druge teme i drugi problemi pored korone, koje ne smijemo zapostavljati, već zajednički rješavati. Ovogodišnji moto Festivala je "Budi glas istine, istina treba publiku", a ja se nadam, odnosno vjerujem da istina ima svoju publiku. Budite dio nje." poručio je u svom obraćanju direktor RAFF-a.

 

Na ovogodišnjem, trodnevnom izdanju Festivala očekuju nas RAFF CINEMA i RAFF BEAT, RAFF GENERATION, RAFF GASTRO i SEAPLEX KAICH, uz par dodatnih programa i aktivnosti, u okviru mogućnosti i epidemioloških mjera koje su na snazi.

 

Svoje zadovoljstvo i podršku održavanju Festivala izrazio je i gradonačelnik Grgurić: "Naš grad i otok sa svojim nestvarno lijepim kulisama idealna je podloga za svaki oblik umjetnosti, pa tako i za tzv. sedmu umjetnost. Sretan sam i ponosan što u ovim izazovnim vremenima Rab uspijeva prkositi nametnutim preprekama i ići naprijed. U skladu s mjerama koje su na snazi, uz odgovornost organizatora i osobnu odgovornost svakog pojedinca vjerujem da će RAFF uroditi zadovoljstvom brojne, domaće i strane publike, i da će obogatiti, nažalost skromnu kulturno-zabavnu ponudu na koju smo još uvijek prisiljeni. Ovo je siguran pokazatelj svijetle budućnosti Rab film festivala kao još jednog branda po kojem je grad Rab prepoznatljiv."

 

O svim detaljima koji nas očekuju na RAFF-u na vrijeme ćemo Vas obavještavati uz pomoć informacija od strane glavnog organizatora.