• POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA
  • POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA

POGLED U PLAVO NA DAN GRADA RABA

11.05.2017. - 16:09 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 352 puta

  • Google+

Na svoj već prepoznatljiv način, projekt „Pogled u plavo“ gostovao je i drugu godinu za redom na otoku Rabu u sklopu programa povodom obilježavanja Dana Grada. Tako su Rabljanke i Rabljani, kao i svi posjetitelji kroz dva dana dobili priliku upoznati se s ronilačkom opremom te uz stručno vodstvo instruktora isprobati čari ronjenja na atraktivnoj lokaciji – Trgu Municipium Arba. Svi posjetitelji koji su zaronili u bazen projekta Pogled u plavo imali su priliku pogledati podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića što je upotpunilo cjelokupni doživljaj.

 

            Uz besplatna probna ronjenja u Gradu Rabu održana je ekološka akcija čišćenja podmorja s ciljem očuvanja ljepote našeg podmorja u kojoj su pored Nemo Adria Rescue Teama (koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama) sudjelovali ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora s Raba.

 

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija ljepota hrvatskog podmorja, promoviranje Hrvatske kao destinacije ronjenja, općenito ronjenja kao aktivnosti uz podršku i promociju lokalnih ronilačkih klubova, ali i buđenje ekološke osviještenosti među stanovništvom.

 

         „Mi smo na Rabu doista vezani za more, volimo more i samim time puno je onih koji se bave ronjenjem. Ronjenje na boce koje zahtijeva edukaciju i stručnu pomoć zaista je zastupljeno na otoku i mogu reći da Rabljani, ali i određena skupina gostiju to doista voli. Prednost bazena je što se roni u kontroliranim uvjetima uz stručan nadzor, što je posebno bitno u samim počecima, a i puno je sigurnije te dostupnije svima nama, posebno djeci. Obzirom da smo svake godine sve brojniji i sve su veće eko akcije čišćenja podmorja, veseli nas da su količine svega onoga što izvadimo iz mora, sve manje. To je pokazatelj utjecaja organiziranja ekoloških akcija i edukacija nas domaćih, a i turista - naše podmorje je sve čišće i čišće, a time je i užitak istraživanja ljepota podmorja veći “,  istaknuo je gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.

                       

Nakon početničkih minuta provedenih pod morem, ali u bazenu projekta Pogled u plavo, i doživljenog tzv. izvantjelesnog mira, neki će probuđeni avanturisti nadolazećeg ljeta zasigurno uroniti u plavetnilo koje nas okružuje, uz pomoć lokalnih instruktora.

 

Vrijedno je napomenuti da se Manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.