• Prijem za ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab
  • Prijem za ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab

Prijem za ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab

17.05.2019. - 16:42 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 847 puta

  • Google+

Gradonačelnik Nikola Grgurić je u srijedu 8. svibnja, na Međunarodni dan Crvenog Križa, u Maloj gradskoj vijećnici primio ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab zbog nedavno postignutih zavidnih rezultata na 11. međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa održanom 6. travnja u pulskoj Osnovnoj školi Kaštanjer.

 

Naime, mladi Gradskog društva Crvenog križa Rab u svojoj su kategoriji osvojili međužupanijsku titulu i time osigurali sudjelovanje na državnom natjecanju, dok je ekipa pomlatka osvojila odlično 4. mjesto.

 

Ekipu mladeži GDCK Rab čine srednjoškolci: Emma Jureša, Marta Puljar-Matić, Lorena Pende, Lana Vidas, Lora Dumenčić i Lana Šanić, a podmlatka osnovnoškolci: Tara Babić, Veronika Karlić, Lara Španjol-Pandelo, Vito Renić, Dominik Dumenčić, Selena Bunjevčević.

 

Gradonačelnik Grgurić je čestitao vrijednim ekipama koje nas redovito uveseljavaju izvrsnim rezultatima koje postižu na natjecanjima, kao i njihovim mentorima, ravnatelju GDCK Rab Ivu Kordiću i dr. Zvonimiru Španjol-Pandelu, a obećao je i daljnju podršku Grada GDCK Rab u svim njihovim aktivnostima. Prvi korak svakako je dodjeljivanje novog, adekvatnog prostora koji se nalazi u sklopu Doma za starije osobe, a iz kojega će uz kontinuiranu edukaciju mladih, GDCK Rab nastaviti s uspješnim akcijama dobrovoljnog darivanja i ostalim humanitarnim aktivnostima na dobrobit čitave zajednice.

 

Prijem je protekao u opuštenom razgovoru o iskustvima s natjecanja, školskim anegdotama, motivaciji za bavljenje sportom, ali i o njihovim zapažanjima stvari koje bi na otoku trebalo promijeniti.

 

Na nedugo zatim održanom 23. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Našicama, tim mladih Gradskog društva Crvenog križa Rab je u konkurenciji od 10 timova osvojio izvanredno 3. mjesto, dok su prvo i drugo mjesto zauzele ekipe iz Zagreba i Osijeka.

 

Čestitamo učenicama gimnazije "Markantun de Dominis" Lori Dumenčić, Lani Vidas, Loreni Pende, Marti Puljar Matić, Lani Šanić i Emmi Jureša!

 

Foto/H. Hodak