• Prijem za korejskog veleposlanika, visokog uzvanika Rabske fjere

Prijem za korejskog veleposlanika, visokog uzvanika Rabske fjere

30.07.2019. - 18:32 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 476 puta

  • Google+

 

U petak, 26. srpnja u Maloj vijećnici Grada Raba gradonačelnik Nikola Grgurić je uz zamjenika Denisa Deželjina i predsjednika GV Željka Perana primio visoke uzvanike Grada Raba na otvaranju ovogodišnje Fjere, novog veleposlanika Republike Koreje Nj. E. g. Dong Chan Kima sa suprugom i g. Zorana Horvata, predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i direktora novootvorenog ureda HTZ-a u Seulu.

 

Ne bi li gostima iz Koreje, kojima je ovo prvi boravak na Rabu, u kratkim crtama što iscrpnije i slikovitije predstavio otok i Grad Rab, gradonačelnik Grgurić iznio je opće podatke i specifičnosti koje Rab krase, ali i podatke o njegovom stanovništvu, najzastupljenijim djelatnostima te mogućnostima daljnjeg gospodarskog razvoja kroz realizaciju poduzetničkih zona, uspostavljanje što kvalitetnije prometne povezanosti s okolnim otocima i sl.

 

Veleposlanik Dong Chan Kim izrazio je zadovoljstvo zbog poziva i sudjelovanja na ovogodišnjoj Fjeri koja ga je oduševila, ne samo svojim povijesnim značajkama i atrakcijom, već ujedinjenošću i zajedništvom organizatora i uključenih sudionika, te istaknuo kako mu je već nakon kratkog boravka na otoku postalo jasno značenje „Felix Arba“ odnosno sretan otok.

 

Isto tako iznio je namjeru da pripomogne promoviranju Raba, ali i ostalih jadranskih otoka brojnim korejskim turistima koji u velikim brojkama posljednjih godina posjećuju uglavnom veće hrvatske gradove, u čemu će veliku ulogu zasigurno imati i g. Horvat, nedavno imenovani direktor novootvorenog ureda HTZ-a u Seulu, kojemu je Rab ujedno drugi dom. Tako će se već 17. rujna u Seulu održati važan event tijekom kojega će se, u organizaciji predstavništa HTZ-a, kroz radionice predstaviti nekoliko hrvatskih regija, pa tako i Kvarner.