• PRIJEM ZA MANDOLINISTE I PIJANISTE GLAZBENE ŠKOLE IVANA MATETIĆA RONJGOVA - PODRUČNI ODJEL RAB

PRIJEM ZA MANDOLINISTE I PIJANISTE GLAZBENE ŠKOLE IVANA MATETIĆA RONJGOVA - PODRUČNI ODJEL RAB

29.03.2017. - 17:20 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 300 puta

  • Google+

    Danas je u Maloj gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin primio učenice i profesorice/mentorice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova - područni odjel Rab nakon što su postigle zavidne rezultate, kako na regionalnim tako i na međunarodnom natjecanju.

    Riječ je o regionalnom 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održavalo od 25. veljače do 10. ožujka 2017. godine. Na natjecanju održanom u Jastrebarskom na kojem je ove godine po prvi put u program uvrštena mandolina, rapski su mandolinisti koje je pripremala prof. Nataša Balyk, pokazali visoku kvalitetu pripreme te ostvarili izvrsne rezultate. Od pet učenika osnovne glazbene škole područnog odjeljenja Rab, njih četvero osvojilo je I.i jedna učenica II. nagradu, dok su u kategoriji srednje škole osvojene dvije I. i jedna II. nagrada.

    Na spomenutom regionalnom natjecanju održanom u Splitu, pijanistica Nina Španjol (učenica 6. razreda), pod mentorstvom prof. Sandre Klen osvojila je II. nagradu sa osvojenih 85,40 bodova. Nina je sudjelovala na još dva natjecanja – “Mladi Padovec” u Novom Marofu gdje je osvojila II. nagradu te na međunarodnom natjecanju “Sonus” u Križevcima gdje joj je pripala III. nagrada.

    Na međunarodnom natjecanju “Sonus” uz Ninu su nastupile i pijanistice Tonka Hodak (1. Razred) i Mia Marušić (2. Razred) te su obje, među brojnom i jakom konkurencijom osvojile II. nagrade u svojim kategorijama.

    Veliki rezultati koje su postigli naši mladi glazbenici još su veći s obzirom na činjenicu da područno odjeljenje Rab ima svega 67 polaznika i 5 profesora koje svoje znanje i više nego uspješno prenose na svoje učenike. Iako je u usporedbi s većim mjestima i gradovima ova brojka poprilično mala, valja istaknuti kako je interes djece na Rabu za upisom u glazbenu školu iz godine u godinu sve veći. Rezultati koji se postižu na natjecanjima ogledalo su uloženog truda, gotovo svakodnevnog vježbanja i odricanja te kvalitete njihovih mentora, a svi su se složili da je ipak njihova najveća nagrada zadovoljstvo i ponos koji osjećaju radeći ono što vole. Zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin čestitao je svima, poželio im puno uspjeha u daljnjem bavljenju glazbom i dobre rezultate na državnom natjecanju koje će se već početkom idućeg mjeseca održati u Zagrebu.

Mentorice: Nataša Balyk (mandolina), Julija Dumić i Sandra Klen (klavir). 

 

Rezultati sa 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Jastrebarskom (mandolina):

 

Učenici osnovne glazbe škole:

I. kategorija:      Isabella Dumić (2.raz.) -  I.nagrada  ( 96,63 bodova)  

II. kategorija:     Marija Ivić (4.raz.)        - I.nagrada  ( 95,13 bodova)

III.kategorija:     Zara Paparić (4.raz.)    -  I.nagrada  ( 91,35 bodova)

                        Lara Baranašić (6.raz.)   -   I.nagrada  ( 90,73 bodova)

                        Hana Klančnik (6.raz.)  -    II.nagrada ( 88,60 bodova)

 

 

Učenici srednje škole ( Rijeka):

IV. kategorija:   Rene Borić ( II.raz.) -       I.nagrada  ( 96,63 bodova)

                             Lisa Beg    ( I.raz)   -        II.nagrada ( 86,00 bodova)

 V. kategorija:   Deni Klen  ( III.raz)  -       I.nagrada  ( 96,63 bodova)

 

Mentorice: Nataša Balyk (mandolina), Julija Dumić i Sandra Klen (klavir).