• PRIJEM ZA ORGANIZATORE KOŠARKAŠKOG KAMPA RAB 2020.
  • PRIJEM ZA ORGANIZATORE KOŠARKAŠKOG KAMPA RAB 2020.
  • PRIJEM ZA ORGANIZATORE KOŠARKAŠKOG KAMPA RAB 2020.

PRIJEM ZA ORGANIZATORE KOŠARKAŠKOG KAMPA RAB 2020.

26.08.2020. - 14:09 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 508 puta

  • Google+

 

Jučer je u Maloj gradskoj vijećnici upriličen prijem za sportske goste koji zadnjih tjedan dana borave na Rabu u sklopu košarkaškog kampa RAB 2020..

 

Riječ je o suradnji koja je nakon 2013. godine ponovno zaživjela i povezala KK „Rab“ s ŽKK „DHPG“ Drnje koji djeluje na području šest općina sjeverno od Koprivnice, te je uz podršku Grada Raba u Sportskoj dvorani od 19. do 26. kolovoza održan kamp koji je okupio 40-ak djece. Ovom je prigodom gradonačelnik Nikola Grgurić ugostio predsjednika i trenera ŽKK „DHPG“ Željka Golubića, trenericu ŽKK „DHPG“ Martinu Kraljić te varaždinskog košarkaškog trenera Dražena Cesara kao stručnog suradnika, dok su KK „RAB“ predstavljali predsjednik kluba Žarko Matušan i trener Zlatko Blagdan.

 

Iako je pandemija koronavirusa organizatorima pomrsila planove, klub je preko Hrvatskog košarkaškog saveza već pokrenuo inicijativu da se iduće godine kamp digne na državnu razinu jer, kako naglašava g. Kraljić, selektori posjećuju ovakve kampove i promatraju perspektivnu djecu. Pristigli su na Rab tako košarkaši i košarkašice od 2005. do 2013. godišta, a veseli i podatak da je interes rapskih košarkaša bio i veći od očekivanog te su činili oko 80% svih sudionika, što do sada nije bio slučaj. Cilj kampa je, kako tvrdi dugogodišnji košarkaški trener, ujedno nekadašnji trener Hrvatske juniorske reprezentacije Dražen Cesar, naučiti djecu kako sport, škola, fakultet i posao mogu, i idu zajedno. Da se od malih nogu nauče odgovornosti i disciplini, natjecateljskom duhu, ali i da sport bude sastavni dio njihovog života vodeći se uzrečicom „u zdravom tijelu zdrav duh“. Ono što ih kao organizatore posebno veseli je kada pored umora na licu djece mogu vidjeti zadovoljstvo i nestrpljenje do idućeg treninga. Tijekom tjedan dana treniralo se dva puta dnevno, a pristigla djeca bila su smještena u Dječjem odmaralištu Varaždin na Padovi II.

 

Predstavnici domaćeg košarkaškog kluba iskazali su zadovoljstvo suradnjom kao i namjeru da se do godine kamp planirano podigne na višu razinu te su ujedno zahvalili Gradu na ustupanju prostora i podršci, bez čega sve ovo ne bi bilo moguće.

 

Gradonačelnik Grgurić sa zadovoljstvom je pozdravio organizaciju ovakvog sportskog događanja koji kod djece budi veliki interes te potiče na daljnju angažiranost ka unapređivanju kvalitete sportske ponude na otoku koji je s razlogom proglašen prvim europskim otokom sporta i čija ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu nadmašuju kako hrvatske, tako i europske prosjeke. Predložena je i mogućnost organiziranja trenerskih seminara u sklopu kampa u budućem planiranju, kada će nam epidemiološke mjere koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa to dopustiti.