RAB MEĐU SOCIJALNO NAJOSJETLJIVIJIM GRADOVIMA U HRVATSKOJ

05.05.2020. - 12:19 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 576 puta

  • Google+

 

U moru koronavijesti koje su u potpunosti zavladale medijskim prostorom, ali i našim mislima, kao pravo osvježenje "niknula" je vijest portala Gradonačelnik.hr koji je izdvojio socijalno najosjetljivije gradove u Hrvatskoj.

 

U cilju da se spriječi socijalna isključenost pojedinca, odnosno zaštite socijalno ranjive skupine Grad Rab našao se u samom vrhu onih gradova koji u svom Proračunu izdvajaju najviše za socijalnu za...štitu u 2018. godini.

 

Na stavci socijalnog programa u ovoj godini Grad je povećao iznos u proračunu za naknade za novorođene bebe na 250 tisuća kuna, za sufinanciranje djece u vrtićima planiran je iznos od 130 tisuća kuna, a u potpunosti se plaća za djecu s poteškoćama u razvoju, prema kriteriju socijalne skrbi pokriva se i trošak marende djecu u školi, 60 tisuća kuna predviđen je iznos za logopede, 120 tisuća za produženi boravak u školi, 80 tisuća za prijevoz učenika, 125 tisuća za aktivnosti gerontodomaćica itd.

 

link:

https://gradonacelnik.hr/10-najboljih/ovo-su-socijalno-najosjetljiviji-gradovi-u-zemlji/?fbclid=IwAR3Yyo4p1SjClbhBmDfSt6W-o_TJkH1OgQFj_Dy6lXEhTBFf_vVnhsZ0gaM