• RABLJANI NA SVEČANOJ PROSLAVI 50. GODIŠNJICE GRADA KONIGSBRUNNA
  • RABLJANI NA SVEČANOJ PROSLAVI 50. GODIŠNJICE GRADA KONIGSBRUNNA
  • RABLJANI NA SVEČANOJ PROSLAVI 50. GODIŠNJICE GRADA KONIGSBRUNNA

RABLJANI NA SVEČANOJ PROSLAVI 50. GODIŠNJICE GRADA KONIGSBRUNNA

03.05.2017. - 14:58 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 271 puta

  • Google+

RABLJANI NA SVEČANOJ PROSLAVI 50. GODIŠNJICE GRADA KONIGSBRUNNA i 175. GODIŠNJICE POSTOJANJA OPĆINE

 

Na poziv gradonačelnika Franza  Feigla, delegacija Grada Raba na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Denisom Deželjinom posjetila je prošlog vikenda prijateljski Grad Konigsbrunn.

Pored delegacije Grada Raba koju su uz zamjenika gradonačelnika činili predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran i jedan od začetnika prijateljstva te član rapskog Foruma Joško Vidas, posjetu  se pridružila udruga Rapskih samostreličara i ženska klapa Sozal.

    

Prema želji  gradonačelnika Feigla da na proslavi njihovog dvostrukog jubileja, 50. godišnjice Grada Konigsbrunna i 175. godišnjice postojanja Općine sudjeluju Rapski samostreličari i jedna od klapa,  na put je krenulo ukupno 39 Rabljana.

 

Naši predstavnici sudjelovali su u programu Svečane sjednice Grada  koja se održala u sportskoj dvorani srednje škole i svojim nastupima oduševili mnogobrojne uzvanike. Zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin prigodnim govorom obratio se prisutnima i osvrnuo na prijateljske odnose koje grad Rab već godinama uspješno njeguje s Gradom Konigsbrunnom.

 

Svakako je vrijedno spomenuti izuzetnu povezanost Rabljana s građanima Konigsbrunna i gostoljubivost njihovog gradonačelnika koji je u svom obraćanju na samom početku svečanosti prvo predstavio  svoje prijatelje sa Raba i napravio vrhunsku usmenu promidžbu za naš otok pred čitavim pozvanim auditorijem.

 

Slijedeći dan, 29. travnja, bio je rezerviran samo za Rabljane odnosno za „Rapsku večer za Konigsbrunn“. U Ledenoj dvorani koja može primiti oko 1500 gledatelja samostreličari su u čast godišnjice Grada Konigsbrunna održali Viteške igre, a klapa Sozal cjelovečernji samostalni koncert čime su oduševili sve prisutne i prikupili zavidan broj čestitki.