• RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE
  • RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE
  • RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE
  • RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE
  • RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE

RABSKA FJERA TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE

26.10.2018. - 18:36 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 1887 puta

  • Google+

RABSKA FJERA dobitnik nagrade u kategoriji TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE na Danima hrvatskog turizma 

 

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, a ove su se godine održavali u Gradu Hvaru na otoku Hvaru. 

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora uz potporu Grada Hvara  i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma.

U višednevnom radnom djelu koji obuhvaća stručna predavanja, prezentacije i radne sastanke, održava se i tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade.

Tijekom jučerašnje večeri dodijeljene su turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna, turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Marina godine, Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine i nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo. 

Grad Rab ovom se prilikom zahvaljujući Rabskoj fjeri našao među laureatima osvojivši nagradu za Turistički događaj godine, a nagradu je preuzeo gradonačelnik i predsjednik Skupštine TZG Raba Nikola Grgurić. 

Nagrade su dobitnicima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.  

„Ove godine naša je zemlja ovjenčana brojnim nagradama, bolje nego ikad rangirana na svjetskoj turističkoj karti te povezana zračnim linijama sa cijelim svijetom. Svrstani smo među tri najpoželjnija odredišta u Europi, Hrvatska je ovjenčana titulom najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste te je proglašena najboljom turističkom destinacijom u kanadskom Quebecu.  Iza nas je gotovo deset mjeseci turističke godine koja je bila izazovna i uzbudljiva, a vjerujem da će se pozitivni rezultati nastaviti i u posljednjim mjesecima ove rekordne godine. Ovaj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim.Vjerujem da je ispred svih nas svijetla i ispunjavajuća budućnost hrvatskog turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Ovom dodjelom nagrada zaključeni su Dani hrvatskog turizma na kojima je ove godine  sudjelovalo preko tisuću i osamsto sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života, među koje se ubraja i delegacija Grada Raba.