• Radni sastanak o izradi Prometne studije otoka Raba
  • Radni sastanak o izradi Prometne studije otoka Raba

Radni sastanak o izradi Prometne studije otoka Raba

13.12.2013. - 21:45 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 2271 puta

  • Google+

Danas je u Velikoj vijećnici Grada Raba održan je radni sastanak vezan za izradu Prometne studije otoka Raba. Sukladno projektu  A3- NET br. 246/2009 u sklopu projekta IPA ADRIATIC odobrena su financijska sredstva za izradu Prometne studije otoka Raba. Zadatak ove studije, kao osnovnog strategijskog dokumenta, je predlaganje rješenja za razvoj kompletnog prometnog sustava (cestovnog, prometnog i zračnog) otoka Raba sa sastavnim otocima. 

Izradu studije radi konzorcij ponuditelja- Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i tvrtka Marikva projekt d.o.o. iz Zagreba. Ugovor o izradi studije potpisan je u rujnu 2013. godine, a za period izrade studije predviđeno je šest mjeseci.

Tijekom procesa izrade studije jedna od značajnih aktivnosti je suradnja s lokalnim dionicima u prometnom sustavu na području otoka Raba. Upravo s tim ciljem je 13. 12. i organiziran radni sastanak – focus grupa s dionicima koji imaju interese, znanje i ideje, a u svezi su s prometnim sustavom na području otoka Raba. 

Radni sastanak koji je održan obuhvatio je kratku prezentaciju projekta , te prezentaciju: prvih rezultata analize prometnog sustava i postojeće dokumentacije, prvih rezultata analize postojeće situacije u prometu na promatranom području i osnovnih ideja za rješenje kritičnih elemenata postojećeg prometnog sustava na otoku Rabu. Na kraju su dionici mogli sudjelovati u raspravi i razmjeni ideja između izvršitelja, naručitelja i dionika. 

Građani će moći sudjelovati u ispunjavanju ankete koja će uskoro biti objavljena na web- stranici Grada Raba.