• Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske Drage
  • Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske Drage

Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske Drage

27.02.2020. - 16:10 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 524 puta

  • Google+

GRAD RAB ZA PRIJAVLJENI PROJEKT "Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske drage" OSIGURAO 1.000.000, 00 kuna

 

Jučer (26.02.2020.) je u Mošćeničkoj Dragi gradonačelnik Nikola Grgurić s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta "Rekonstrukcija pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske Drage" u 2020. godini.

 

Ministarstvo svake godine osigurava proračunska sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, kojim upravljaju gradovi i općine, a koji doprinose kvaliteti života i razvoju turizma.

 

Na temelju evaluacije zaprimljenih projektnih prijedloga, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je za nominirani projekt Gradu Rabu odobrilo financijska sredstva u iznosu od 1.000.000,00 kuna.

 

Ukupna procijenjena vrijednost radova koje prema projektu treba izvesti iznosi 2,1 milijuna kuna, a razliku sredstava potrebnih za financiranje projekta Grad Rab je predvidio u Proračunu za ovu i 2021. godinu.

 

Osnovni cilj projekta je urediti dio pomorskog dobra na području Kamporskog Mela, u duljini od cca 500 m,  kroz izgradnju pješačke staze duž obalnog zida i hortikulturno uređenje pojasa između staze i prometnice, u opsegu koji dozvoljava zadani prostor.

 

Pored gradonačelnika Grgurića Sporazume o sufinanciranju potpisali su i čelnici općina Mošćenička Draga i Dobrinj te gradova Novi Vinodolski, Rijeka i Mali Lošinj, a svečanosti potpisivanja nazočio je i župan PGŽ-a Zlatko Komadina.