• VRELO DOBILO POTPORU AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI
  • VRELO DOBILO POTPORU AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI

VRELO DOBILO POTPORU AGENCIJE ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI

08.09.2017. - 16:47 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 346 puta

  • Google+

Direktor Vrela d.o.o. za komunalne djelatnosti Ivan Lušić je s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, u utorak, 5. rujna 2017. g. u prostorijama Staklene dvorane Ministarstva poljoprivrede potpisao Ugovor o financiranju operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ u provedbi mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Navedena mjera kreirana je za gradnju novih te rekonstrukciju i opremanje postojećih javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda u naseljima s najviše 2 000 stanovnika u cilju povećanja kvalitete života u ruralnim područjima

Nakon pregleda i ocjene svih projektnih prijedloga pristiglih na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Vrelo d.o.o. je za ulaganje u građenje javnog sustava za vodoopskrbu i odvodnju dobilo potporu u iznosu od 4.033.455,55 kn za projekt izgradnje vodovoda,  kanalizacije i uređenja partera Donje ulice u gradu Rabu.

Projekt će biti financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (85%) te iz proračuna Republike Hrvatske (15%), a s radovima  se planira  započeti u listopadu ove godine.