Aktualno stanje o novooboljelima od COVID-19 na otoku Rabu

17.12.2020. - 20:58 Grad Rab - Covid-19 - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 146 puta

  • Google+

 

Prema današnjem podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, na području otoka Raba jučer je zabilježeno 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

 

Prema evidencijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo trenutno je na Rabu 31 osoba oboljela od COVID-19.

U proteklih tjedan dana uzeto je 109  briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na 84 dosad obrađenom uzorku utvrđeno je 15 novih slučajeva oboljenja. U  samoizolaciji se trenutno prati 118 osoba.

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite upozoravaju na nužnost pridržavanja svih epidemioloških mjera, čime  značajno pridonosimo smanjenju broja oboljelih.

 

Uvijek vodimo računa o potrebi izbjegavanja rizika od širenja bolesti, a posebnu pažnju posvetimo izbjegavanju bliskih kontakata, održavanju fizičkog razmaka u zatvorenom i na otvorenom, obveznom nošenju maski za lice (tamo gdje je to propisano), izbjegavanju svih vrsta proslava izvan  kruga uže obitelji, kao i o ostalim epidemiološkim mjerama propisanima u vezi funkcioniranja života i rada građana, ustanova i gospodarskih subjekata u uvjetima pandemije bolesti COVID-19.

    

U Rabu 16.12.2020.