Aktualno stanje o oboljelima od COVID-19 na otoku Rabu

04.12.2020. - 17:17 Grad Rab - Covid-19 - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 175 puta

  • Google+

    

Od epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dobili smo podatke o trenutnom  broju COVID-19 pozitivnih osoba na području otoka Raba.

 

Na testovima uzetim u ponedjeljak, 30.11.2020. godine evidentirano je 6 novih slučajeva oboljenja, a u posljednjem tjednu studenog i jučer su ozdravile ukupno  44 osobe pa je danas ukupan broj oboljelih 30. U izolaciji se prati više od 100 osoba.

 

Iznesene brojke su bolje od onih koje smo imali kroz protekla dva tjedna, ali su još uvijek jako daleko od toga da bismo mogli reći kako imamo povoljnu epidemiološku situaciju.

 

Vezano uz  veliki broj osoba u samoizolaciji te  pojavnost simptoma u svim dobnim skupinama, Nastavni zavod za javno zdravstvo na tjednoj bazi napravi sto do sto pedeset testova, od čega se pozitivan rezultat kroz protekla dva tjedna javljao u više od 20 % slučajeva. Sama ta činjenica predstavlja dovoljan razlog za pojačani oprez.

 

Stoga iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite upozoravaju na nužnost pridržavanja svih epidemioloških mjera.

 

U Rabu 2.12.2020.