• ČLANICE I ČLANOVI DVD-a RAB SVEČANO OBILJEŽILI 75. OBLJETNICU VATROGASNE POSTROJBE
  • ČLANICE I ČLANOVI DVD-a RAB SVEČANO OBILJEŽILI 75. OBLJETNICU VATROGASNE POSTROJBE
  • ČLANICE I ČLANOVI DVD-a RAB SVEČANO OBILJEŽILI 75. OBLJETNICU VATROGASNE POSTROJBE

ČLANICE I ČLANOVI DVD-a RAB SVEČANO OBILJEŽILI 75. OBLJETNICU VATROGASNE POSTROJBE

26.08.2021. - 16:05 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 405 puta

  • Google+

 

Jučer je u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab, na dan kada je 1946. godine formirana vatrogasna četa sa 36 pripadnika, obilježena velika 75. obljetnica vatrogasne postrojbe koja od tada djeluje u kontinuitetu. Tim povodom rapski su vatrogasci u jutarnjim satima položili vijence i zapalili svijeće na centralnom spomen-obilježju DVD-a Rab na gradskom groblju te na grobu pokojnog zapovjednika Josipa Jaške u Supetarskoj Dragi. U drugom dijelu dana, obilježavanje je nastavljeno na parkiralištu pored igrališta za male sportove i Doma zdravlja u Palitu, gdje je vatrogasna ekipa, uključujući najmlađe članove, okupljenoj brojnoj publici priredila pravi mali performans. Članice i članovi DVD-a Rab prezentirali su vatrogasna vozila i opremu te demonstracijom pokaznih vježbi dali uvid u zahtjevnost hitnih vatrogasnih intervencija, čime su ujedno pokazali vrhunsku utreniranost, a kod prisutne publike izazvali osjećaj ponosa i sigurnosti.

 

Rapskim vatrogascima prigodno se obratio i gradonačelnik Nikola Grgurić: „Želja je i zadaća Grada Raba opremljena, utrenirana i spremna ekipa vatrogasaca koja je ovim pokaznim vježbama to i potvrdila. Da bi mogli kvalitetnije i sigurnije djelovati u cilju očuvanja naših života i imovine, te ulijevati sigurnost ne samo nama Rabljanima, već i svima onima koji na našem otoku borave, Grad se trudi da u suradnji s DVD-om vatrogasnoj ekipi omogući adekvatnu opremu za rad kako bi stupanj sigurnosti podigli na viši nivo. Pored uloženih napora za nabavku nekoliko vozila neophodnih za adekvatno funkcioniranje DVD-a, ova oprema za spašavanje na visinama također je doprinos Grada, ili bolje rečeno ulaganje u sigurnost svih nas, te ju ovom svečanom prilikom uručujem ekipi na čelu sa zapovjednikom Ličinom. Nadam se da će vam olakšati brojne intervencije i pridonijeti njihovoj uspješnosti, uz želje, naravno, da ih bude što manje. Još jednom hvala svim generacijama vatrogasaca, posebno trenutno aktivnim vatrogascima te mladima koji nam svojim angažmanom ulijevaju nadu u sigurnu budućnost. Ponosni smo što imamo jedno od najboljih DVD-ova u državi. Primite čestitke povodom 75. obljetnice od formiranja vatrogasne čete na otoku Rabu, uz puno zdravlja i uspjeha u daljnjem radu!“

 

Potom je zapovjednik Milivoj Ličina pozvao g. Dragana Iskru, riječkog vatrogasca, ujedno njegovog nekadašnjeg mentora, koji ovom prilikom osim što boravi na Rabu slavi 61. rođendan, pa mu je prigodno uručen simpatičan poklon rapske vatrogasne ekipe, potpisani vatrogasni šljem. Ugodno iznenađen lijepom gestom Rabljana, g. Iskra je svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu, uz što manje hitnih intervencija.

 

Zapovjednik Ličina još je jednom uputio čestitke kolegama povodom ove značajne obljetnice te ih pozvao na nastavak zajedničkog druženja u prostorijama DVD-a Rab.