• Dom za starije Rab primio prve stanare

Dom za starije Rab primio prve stanare

23.02.2021. - 18:04 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 383 puta

  • Google+

 

S jučerašnjim danom Dom za starije osobe Rab, dislocirana jedinica Doma za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, službeno je otvorio svoja vrata te primio prve stanare.

 

U Dom će se zbog epidemije koronavirusa, kako bi se zaštitili korisnici i djelatnici, postupno primati stanari koji su već osigurali svoja mjesta, do popunjavanja kapaciteta (35 osoba).

 

Nakon što ju je u potpunosti uredio i opremio, te ishodio uporabnu dozvolu, Grad je Ugovorom potpisanim s „Malim Kartecom“ zgradu Doma dao na besplatno korištenje kako bi se pružila socijalna usluga smještaja za starije osobe na otoku, a budući da je dio gradske zgrade dodijeljen na korištenje i Gradskom društvu Crvenog križa Rab, čime je društvu od iznimnog značenja za zajednicu omogućen kvalitetniji rad, svoje će aktivnosti prilagoditi i aktivnostima starijih osoba u okviru Doma.

 

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u krajnjoj realizaciji stavljanja u funkciju Doma za starije osobe Rab, sadašnjim i budućim korisnicima zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju i strpljenju te im želimo ugodan i sretan boravak, a svim njegovim djelatnicima uspješan rad!

 

Foto: H.Hodak