• DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.
  • DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.

DRUGU GODINU ZAREDOM ODRŽAN KOŠARKAŠKI KAMP RAB 2021.

24.08.2021. - 18:52 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 584 puta

  • Google+

 

Jučer je završio šestodnevni Košarkaški kamp Rab 2021. koji se održavao u gradu Rabu, i tom prilikom okupio rekordan broj košarkašica i košarkaša, njih ukupno 84, uključujući tridesetak rapske djece. Riječ je o suradnji koja je prošle godine ponovno zaživjela nakon sedam godina stanke, i nanovo povezala KK „Rab“ s ŽKK „DHPG“ Drnje koji djeluje na području šest općina sjeverno od Koprivnice.

 

PRIJEM ZA ORGANIZATORE KAMPA

Predstavnike organizatora kampa, ŽKK „DHPG“ Drnje, i suorganizatora, KK „RAB“, ovom su prigodom primili gradonačelnik Nikola Grgurić i pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar-Matić u Maloj gradskoj vijećnici kako bi im u ulozi domaćina i srebrnog sponzora poželjeli dobrodošlicu te uspješan rad i ugodan boravak na Rabu.

Od strane gostiju prijemu su nazočili predsjednik i trener kluba Željko Golubić, trener Tibor Vuković te dugogodišnji košarkaški trener, ujedno nekadašnji trener Hrvatske juniorske reprezentacije Dražen Cesar, u ulozi stručnog suradnika, a od strane rapskog košarkaškog kluba, njegov predsjednik Željko Matušan.

Iako su planovi organizatora za ovu godinu bili poprilično ambiciozni, sa znatnim iskorakom u odnosu na prošlu godinu, te su namjeravali kamp dignuti na državnu razinu, pandemija koronavirusa ponovno im je pomrsila planove, ali ne i organizaciju samog kampa. Trenira se dva puta dnevno na terenima sportskog kompleksa u Palitu te autokampa na 3. Padovi. Košarkaši su raspoređeni u tri selekcije, prvenstveno po tehničkom znanju, i sa svakom rade po dva trenera, a brojne pristigle košarkašice i košarkaši tijekom boravka na Rabu smješteni su u Dječjem odmaralištu „Varaždin“.

 

Cilj kampa je prije svega naučiti djecu da sport može biti sastavni dio našeg života bez obzira na primarne obaveze poput škole, fakulteta ili posla. Ono što je najbitnije je naučiti se odgovornosti i disciplini od najranijih dana, te dopustiti sportu da postane načinom života. Rab kao prvi europski otok sporta, čiji se stanovnici u velikom broju aktivno ili rekreativno bave nekom vrstom sporta, idealan je domaćin koji sportašima i njihovim trenerima pruža sve potrebne uvjete, stoga nema sumnje da organizatori imaju namjeru započetu tradiciju nastaviti, i svake godine kamp unapređivati, čim nam epidemiološke mjere to omoguće.

 

Predstavnici organizatora izrazili su zadovoljstvo suradnjom te su uputili zahvale Gradu i KK „Rab“, kao i svima koji su pripomogli pri osiguravanju prostora te pružili podršku za održavanje kampa, na zadovoljstvo brojne djece.

 

Gradonačelnik Grgurić sa zadovoljstvom je pozdravio organizaciju ovakvog sportskog događanja koji kod djece budi veliki interes te potiče na daljnju angažiranost ka unapređivanju kvalitete sportske ponude na otoku, što samo dokazuje kolika je vrijednost postojanja uređenih sportskih terena, a kojih na otoku svakako nedostaje. U planu je slične komplekse realizirati i u ostalim mjestima, što bi omogućilo pojačanu sportsku aktivnost.