GRAD RAB POŽELIO USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU SVIM UČENICIMA I ŠKOLSKIM DJELATNICIMA

07.09.2020. - 17:26 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 406 puta

  • Google+

GRAD RAB POŽELIO USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU SVIM UČENICIMA I ŠKOLSKIM DJELATNICIMA - NASTAVAK ULAGANJA ZA BOLJE UVJETE ŠKOLOVANJA I OSIGURAVANJE SIGURNOSTI DJECE

 

Prvi dan nove nastavne godine, nakon podužeg perioda on line nastave, a potom i ljetnih praznika, vratio je učenike u školske klupe.

 

Unatoč posebnim mjerama uvedenim zbog pandemije koronavirusa za sve učenike i školske djelatnike, u prvi razred OŠ Ivana Rabljanina Rab danas je krenulo 68 prvašića. Kako bi im iskazali dobrodošlicu i uljepšali početak novog životnog razdoblja, Grad Rab već tradicionalno daruje prvašiće i njihove učiteljice prigodnim poklonom u skladu sa školskim kurikulumom. Ove ih je godine na klupama dočekala slikovnica „Hrvatska za djecu“ – tekstualno-vizualna cjelina za otkrivanje i upoznavanje raznolikosti Domovine koja pruža nove spoznaje iz područja kulture, povijesti i nacionalnog identiteta Hrvatske te ima odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje kao pomoćno nastavno sredstvo.

 

Grad Rab je prije početka nove nastavne godine sanirao školsko dvorište kako bi osigurao sigurno okruženje djeci za vrijeme boravka u školi. Riječ je sanaciji samo najugroženijih dijelova dvorišta budući da je Grad već izradio projekt Uređenja školskog dvorišta matične OŠ Ivana Rabljanina čija realizacija kreće zajedno s već najavljenim projektom proširenja škole, u cilju uvođenja jednosmjenskog rada.

 

Svim učenicima osnovne i srednje škole, kao i njihovim učiteljima i profesorima te ostalim školskim djelatnicima želimo sretan prvi dan škole! Puno uspjeha, lijepih iskustava i stečenog znanja u novoj školskoj godini, ali i puno strpljenja i tolerantnosti u ovo specifično pandemijsko razdoblje.