• Gradu Rabu dodijeljena sredstva za šetnicu u obalnom pojasu Kamporske drage

Gradu Rabu dodijeljena sredstva za šetnicu u obalnom pojasu Kamporske drage

13.03.2021. - 11:45 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 268 puta

  • Google+

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić jučer je prisustvovao svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma za dodjelu sredstava za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka i pomorskog dobra, kao i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2021. godini na području Primorsko-goranske županije, koja se u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održala u Bakru.

 

Temeljem pozitivno ocijenjenog projektnog prijedloga koji je Grad Rab prijavio na Javni poziv Ministarstva u siječnju ove godine, gradonačelnik Grgurić je s ministrom Olegom Butkovićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta Rekonstrukcije pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske drage, čime su Gradu Rabu dodijeljena sredstva u iznosu od 767.587,00 kuna.

 

Projektom je predviđeno uređenje površine veličine 2000 m2, koja obuhvaća šetnicu dužine 500 m i rubne zelene površine, čime će se postignuti veća sigurnost i uređenost ovog dijela obalnog pojasa u naselju Kampor. Završetak svih radova očekuje se do kraja ožujka ove godine.