• Informacija o aktualnim infrastrukturnim radovima na nogometnom igralištu Blato i okolnom području

Informacija o aktualnim infrastrukturnim radovima na nogometnom igralištu Blato i okolnom području

05.03.2021. - 11:00 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 272 puta

  • Google+

 

Na nogometnom igralištu Blato, najvećoj sportskoj infrastrukturnoj površini na području grada Raba, u tijeku su radovi na pripremi podloge za postavljanje umjetne trave koju je rapskom nogometnom klubu sredstvima iz UEFA-inog programa donirao Hrvatski nogometni savez. Time će se našim brojnim nogometašima svih uzrasta omogućiti adekvatni uvjeti za treniranje i odigravanje utakmica.

 

Bitno je spomenuti kako se u okviru ovih radova obavljaju i radovi na čišćenju i sanaciji oborinskih kanala koji prolaze kroz ili uz igralište, sve s ciljem poboljšanja odvodnje oborinskih voda s područja koje gravitira Domu za starije osobe koji je nedavno otvorio svoja vrata prvim korisnicima. Isto tako, vrše se i radovi na sanaciji i rasterećenju fekalne kanalizacije cijelog područja oko nogometnog igrališta kako bi se poboljšali uvjeti u korist stanovnika tog dijela Banjola, uključujući učenike Srednje škole Markantuna de Dominisa, kao i učenike Osnovne škole Ivana Rabljanina na čijoj će zgradi najesen započeti radovi nadogradnje u cilju uvođenja jednosmjenskog rada.

 

Nastavno na aktualne radove koji se odvijaju na ovom području, valja spomenuti da je u planu i rekonstrukcija postojeće ceste na relaciji od osnovne škole do Doma za starije osobe te uređenje novih parkirnih mjesta.