PISMO ZAHVALE GRADU RABU

24.07.2020. - 17:29 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 711 puta

  • Google+

 

Pismo zahvale Gradu Rabu uputili su voditeljica Ispostave Rab NZZJZ PGŽ mr.sc. Daniela Glažar – Ivče, dr. med. i ravnatelj NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović, dr.med. u ime Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, za izuzetnu suradnju i aktivni doprinos usmjeren na pokretanje socijalnih inovacija uz pomoć 3D tehnologija.

 

Grad Rab nastoji financijskom potporom doprinijeti razvoju suradnje između rapske Ispostave NZZJZ  i stručnog tima laboratorija Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u cilju pokretanja socijalnih inovacija uz primjenu novih 3D tehnologija, robotike i 3D tiska čime se populariziraju aditivne tehnologije od iznimnog značaja za našu lokalnu zajednicu.

 

Uz pomoć kupljenog 3D printera moguće je izrađivati i dio zaštitnih pomagala u obliku nosača, zaštitnih vizira i sl. pomagala, što se pokazalo posebno korisnim u ovom pandemijskom razdoblju kada je zaštita i očuvanje stabilne epidemiološke situacije prioritet.

 

Veselimo se budućim zajedničkim suradnjama za dobrobit naše zajednice!

 

Orginalni dokument: