• Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“
  • Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“
  • Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“
  • Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“

Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“

13.01.2021. - 18:39 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 258 puta

  • Google+

 

Prošlog je tjedna potpisivanjem Kolektivnog ugovora za zaposlenike Dječjeg vrtića „Pahuljica“ uspješno završen proces kolektivnog pregovaranja između Grada Raba i Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske te Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

 

Riječ je o povijesnom trenutku za djelatnike „Pahuljice“ budući da je ovo njihov prvi Kolektivni ugovor, a nakon pregovora koji su se temeljili na korektnoj suradnji i socijalnom dijalogu, unatoč otežanim uvjetima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, potpisivanje je rezultiralo zadovoljstvom obiju strana.

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić zahvalio se prisutnim predstavnicama sindikata, supotpisnicama Ugovora Barbari Matahlija i Zdenki Pećarina, kao i predsjednici pregovaračkog odbora Sindikata Božici Žilić, na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali u ovom vremenu neizvjesnosti, kada nam svaki novi dan nosi nove neočekivane situacije i prioritete.

 

Božica Žilić, ujedno predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture uputila je ovom prigodom gradonačelniku i pregovaračkom Odboru Grada Raba pismo zahvale: „ Potpisani Kolektivni ugovor s obzirom na trenutak i vrijeme u kojem se nalazimo, krizu s kojom smo svi bili suočeni i koja na žalost još traje, predstavlja značajan uspjeh kojim je radnicima DV „Pahuljica“ osigurano poboljšanje materijalnih prava, posebno vidljivo kroz povećanje plaća te određenih dodataka. U ime pregovaračkog odbora Sindikata zahvaljujem se članovima pregovaračkog tima Grada Raba, posebno gradonačelniku i njegovim suradnicima.“

 

„Ispred Grada Raba kao osnivača, mogu potvrditi zadovoljstvo zbog uspješnog pregovaranja sa sindikatima koje je rezultiralo garantiranjem određenih, zasluženih prava za njihove djelatnike. Neupitna je važnost postojanja odgojno-obrazovne ustanove za svaku zajednicu i održavanje kvalitete rada njenih djelatnika na nivou. Ovaj je Kolektivni ugovor istovremeno prikaz odgovornosti, razumijevanja i zajedničkog racionalnog pristupa obiju strana, te ujedno čvrsti temelj za nastavak suradnje i pregovora u korist pregovaračkih strana, te posljedično cijele zajednice“ poručio je u svom obraćanju gradonačelnik Grgurić.