• SOLIDARNOST PRIJE SVEGA - I RAB POMAŽE POTRESOM POGOĐENIM PODRUČJIMA
  • SOLIDARNOST PRIJE SVEGA - I RAB POMAŽE POTRESOM POGOĐENIM PODRUČJIMA

SOLIDARNOST PRIJE SVEGA - I RAB POMAŽE POTRESOM POGOĐENIM PODRUČJIMA

31.12.2020. - 16:26 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 264 puta

  • Google+


Suočeni s tragedijom koja je jučer u obliku razornog potresa pogodila prije svega Sisačko-moslavačku županiju, ali i šire okolno područje, a čiju smo snagu imali priliku osjetiti podrhtavanjem tla i na našem otoku, suosjećajući s obiteljima poginulih kao i onih koji su iznenada ostali bez svojih domova, gradonačelnik je u ime grada Raba i svih sugrađana uputio pismo podrške predstavnicima pogođenih područja.


Svi smo trenutno i emotivno reagirali nastojeći pomoći unesrećenima, međutim u ovim su trenucima smirenost, racionalnost i prije svega organiziranost najbitnije, a organizacije predvođene nacionalnim Stožerom civilne zaštite i Hrvatskim crvenim križem vrše koordinaciju ostalih, županijskih te lokalnih ogranaka. Rab je, baš kao i svaki put do sada pokazao veliko srce i nesebičnost u trenucima kada je ruka pomoći najpotrebnija, i na tome Vam svima hvala!
Gradonačelnik Nikola Grgurić te njegov zamjenik, ujedno načelnik rapskog Stožera civilne zaštite Denis Deželjin obišli su danas ključne punktove u Rabu za pružanje pomoći unesrećenima. Organizirana pomoć je najbolja pomoć, poručili su pritom iz Gradskog društva Crvenog križa Rab oko kojega brojni volonteri, kojima su se priključili i članovi braniteljskih udruga, Torcide, Društva prijatelja Hajduka te Arba ridersa, neumorno prikupljaju konkretne potrepštine objavljene od strane Hrvatskog crvenog križa. Stoga apeliramo na sve koji žele i mogu pomoći, da se obrate isključivo GDCK Rab i ravnatelju Ivi Kordiću.


Slično poručuju i iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab čija je peteročlana ekipa predvođena zapovjednikom Milivojem Ličinom, još jučer, na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika vatrogasne postrojbe s područja PGŽ, krenula u Petrinju. Predsjednik DVD-a Rab Tomislav Presečki također je upozorio na trenutno preveliki broj ljudstva s vozilima na terenu, te kako je najbolja pomoć čekati upute nadležnih institucija, i tek tada djelovati budući da nema neovlaštenog ulaska na teren te je najbitnije ne stvarati gužve koje nepotrebno otežavaju situaciju. Ekipa s novih pet vatrogasaca je u pripremi, spremna na skoru zamjenu kolega, baš kao i vozila s potrepštinama koja koordinira GDCK Rab.


Grad Rab se skromnom donacijom od 50.000 kn priključio akciji kvarnerskih otoka sa zajedničkom donacijom od 200.000 kuna, među kojima su i Cres, Krk te Mali Lošinj, za prikupljanje pomoći mjestima pogođenim razornim potresom.
Ovim putem još jednom želimo poslati poruku empatije i podrške svima stradalima te poručiti da u ovoj tragediji nisu sami; naši volonteri, kao i sve gradske i stručne službe stoje na raspolaganju!