• U MALOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI ODRŽAN PRIJEM ZA IZBORNIKA NJEMAČKE JUNIORSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE
  • U MALOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI ODRŽAN PRIJEM ZA IZBORNIKA NJEMAČKE JUNIORSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE
  • U MALOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI ODRŽAN PRIJEM ZA IZBORNIKA NJEMAČKE JUNIORSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE

U MALOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI ODRŽAN PRIJEM ZA IZBORNIKA NJEMAČKE JUNIORSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE

16.07.2020. - 15:06 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 449 puta

  • Google+

 

Danas je u Maloj gradskoj vijećnici održan prijem za izbornika njemačke juniorske rukometne reprezentacije Olivera Cychyja i njegovu obitelj koja već godinama ljetuje na našem otoku, u Gradu Rabu. Obitelj Cychy došla je u pratnji gđe. Staničić, njihovog vjernog domaćina, a pored gradonačelnika Grgurića dobrodošlicu su izrazili i direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić.

 

Gradonačelnik ih je uputio u neke zanimljivosti i posebnosti o našem otoku, turističkoj tradiciji dugoj više od 130 godina, a posebno se dotaknuo i sporta kao zajedničke poveznice budući da je Grad Rab zahvaljujući proračunskim izdvajanjima za sport i sportsku infrastrukturu te brojem, kako profesionalnih tako i rekreativnih sportaša ovjenčan titulom prvog europskog otoka sporta, a upravo su sportaši jedni od najboljih turističkih promotora.

 

„Ovaj je prijem samo mali znak pažnje kojim našim gostima nastojimo zahvaliti za svoju vjernost. Svaki nam je gost bitan i to nastojimo pokazati jer zadovoljni turist naš je najveći uspjeh. Posebno zahvaljujem na svakoj lijepoj riječi o našem gradu, otoku i državi, za svaku fotografiju ili video objavljen na popularnim društvenim mrežama koji su otišli u svijet zahvaljujući vama. Nadam se da vas kao domaćini nećemo razočarati, na tome zahvaljujem i gđi. Staničić, te da će vaša ljubav prema Rabu s godinama samo rasti“ naglasio je gradonačelnik.

 

Za njihov prvi dolazak na otok zaslužna je poznanica s Raba koja živi i radi u Njemačkoj, a nakon kojeg je uslijedila posebna povezanost i ljubav prema uvalama koje brodom svakodnevno istražuju, prema gastronomiji, domaćinima i ljudima općenito koji su izuzetno pristupačni i ugodni.

 

G. Cychy istaknuo je kako je otvoren za suradnju na rukometnom polju te da se nada kako će u budućnosti uspjeti povezati njemačke i rapske rukometaše organiziranjem primjerice rukometnog kampa.

 

Nakon službenog dijela druženja gostima su uručeni prigodni pokloni, nakon čega su zajednički otišli u kratak razgled povijesne gradske jezgre.