• UZVRATNI RADNI SASTANAK GRADONAČELNIKA RABA I ZADRA
  • UZVRATNI RADNI SASTANAK GRADONAČELNIKA RABA I ZADRA
  • UZVRATNI RADNI SASTANAK GRADONAČELNIKA RABA I ZADRA

UZVRATNI RADNI SASTANAK GRADONAČELNIKA RABA I ZADRA

31.07.2020. - 20:24 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 532 puta

  • Google+

 

Jučer je u Maloj vijećnici Grada Raba održan uzvratni radni sastanak gradonačelnika Nikole Grgurića i gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Sastanku čija je glavna tema ponovno uspostavljanje veza između ova dva, po mnogo čemu bliska grada koja vežu povijesne, administrativne i kulturološke veze, nazočili su i bivši zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, predsjednik GV Grada Raba Željko Peran te još jedna čvrsta spona, dugogodišnji državni konzervator, savjetnik ministrice i predsjednik Hrvatskog vijeća za kulturna dobra, čovjek sa zadarskom i rapskom adresom, Miljenko Domijan.

 

Razloga za ponovnim povezivanjem ovih dvaju vrlo sličnih i na raznim poljima stoljećima povezanih gradova je puno; od velikog broja mladih ljudi na školovanju u Zadru, ponude zdravstvene usluge, zračne luke, mogućnosti kulturne i gospodarske suradnje te turističkog povezivanja u smislu pružanja mogućnosti turistima da posjete što više jadranskih bisera za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj.

 

Za njihovu realizaciju primarno je uspostavljanje trenutno izuzetno loše prometne povezanosti, a svi sudionici sastanka složili su se da će zajedničkim naporima lakše uspjeti u svojim nastojanjima te da će ova obećavajuća suradnja pridonijeti uzajamnom napretku i razvoju.

 

Nakon radnog dijela posjete uslijedilo je razgledavanje povijesne gradske jezgre, kako ga je sam Domijan nazvao „Zadra u malom“.