Select Page

Tportal.hr prenio je informaciju da je ugledni The Telegraph objavio listu manje poznatih europskih otoka koji se ističu kao rajske destinacije za ljetovanje, a na njima su se našla i dva hrvatska dragulja: Lopud i Rab.

Za Rab tvrde da posjeduje najbolje plaže na istočnoj jadranskoj obali te ističu kako je zagonetno da se još uvijek nije prometnuo najposjećeniji otok Mediterana.

‘Rab je ljepotica, njezin stari grad skup je kuća i zvonika smještenih na poluotoku. Krovovi od terakote ugodan su kontrast morsko zelenom Jadranu, dok je ostatak otoka obilje zimzelenog drveća i hrastovima crnike. Ali, najveća privlačnost od svih su rapske plaže koje ostavljaju bez daha – veliki, dugi polumjeseci blijedo zlatnog pijeska koji nestaju u smaragdnoj vodi’, piše The Telegraph i dodaje:
‘Prošetajte ili biciklirajte do plaže Rajska ili Sahara, a uvijek imate opciju istraživanja otoka i pronalaske neke od mnogobrojnih skrivenih plaža. Jedna od njih je i Kandarola na kojoj su 1936. uživali britanski kralj Edward VIII. i Wallis Simpson.’

 

IZVOR: PROFIMEDIA / AUTOR: FUNKYFOOD LONDON – PAUL WILLIAMS / ALAMY / PROFIMEDIA

0