Select Page

Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora od strane grada Raba nazočili su ravnateljica vrtića Sanja Grozdanić i gradonačelnik Nikola Grgurić, budući da je „Pahuljica“ ovom Odlukom osigurala 1.112.413,50 kuna za projekt „RADost i OBItelj U VRTIĆu – RADO BIH U VRTIĆ“.

U četvrtak, 3. veljače 2022. godine, u dvorani Adriatic Hotela International u Zagrebu, održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora korisnicima iz cijele Hrvatske, za Poziv “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, nakon što je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike12. siječnja 2022. godine donijelo 4. Odluku o financiranju.

Riječ je o projektu koji će trajati 20 mjeseci i „Pahuljici“ omogućiti prilagodbu svog radnog vremena potrebama roditelja, kako bi obitelji s djecom dobile podršku prilikom usklađivanja poslovnog i privatnog života. Naime, ovim će projektom biti omogućen produljen rad vrtića (16:30-20:30h) tijekom radnog tjedna, što je od velikog značaja, a osobito tijekom turističke sezone. Nova će usluga obuhvatiti minimalno 40-ero djece u tri vrtićke i jednu jasličku skupinu, a veseli i podatak da će se za potrebe povećanog kapaciteta rada vrtića omogućiti zaposlenje za 4 odgajateljica, 1 pedagoga, 3 spremačice, 1 domara i 1 kuhara na pola radnog vremena, a osigurat će se i stručno usavršavanje za 20 postojećih djelatnika. Ovo je još jedan od koraka ka unapređenju sustava predškolskog obrazovanja, u što se ulažu veliki i konstantni napori, a očekuje se i više nego nužno proširenje kapaciteta vrtića, čime će se roditeljima dodatno olakšati dosadašnji problem usklađivanja poslovnih i obiteljskih obaveza.

Sredstva za projekt u cijelosti su bespovratna, a osigurana su iz Državng proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog Socijalnog Fonda (85%).

0