Select Page

Krajem prošlog tjedna održan je koordinacijski sastanak u prostorijama Osnovne škole Ivana Rabljanina na temu zajedničkog gradskog i županijskog projekta nadogradnje matične osnovnoškolske zgrade.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Nikola Grgurić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje u Primorsko – goranskoj županiji Edita Stilin sa suradnicima, ravnateljica osnovne škole Anamari Šarin, ravnatelj Srednje škole Markantuna de Dominisa Damir Paparić te predstavnici izvođača radova i nadzora.
Tijekom zajedničkog obilaska gradilišta svi nazočni upoznati su s dosadašnjim fazama radova kao i s trenutnim stanjem gradilišta, nakon čega je uslijedio sastanak na kojemu se detaljnije razgovaralo o tekućim pitanjima na ovu temu.

Budući da radovi teku prema planu, bitno je naglasiti da je usuglašeno i potvrđeno uvođenje jednosmjenske nastave u matičnoj zgradi osnovne škole s početkom od iduće školske godine (jesen 2023. godine), kao i najava jednosmjenske nastave u srednjoj školi.

Naime, ustupanjem dviju učionica osnovne škole riješio bi se nedostatak prostora u srednjoj školi, što je ujedno glavni preduvjet za ostvarivanje jednosmjenske nastave. Zaključno je dogovoreno da će se na ovaj način od jeseni 2024. godine i srednju školu pohađati samo u jednoj, jutarnjoj smjeni i time omogućiti svim školarcima kvalitetnija raspodjela slobodnog vremena za obitelj i izvanškolske aktivnosti.

0