Select Page

Gradonačelnik Nikola Grgurić tradicionalno za vrijeme trajanja Rabske fjere službeno ugošćuje predstavnike radionica prijateljskih nam gradova, a ove godine to su Koenigsbrunn, Kočevje, Montegiardino te San Marino. Prijemu su pored gradonačelnika nazočili i direktorica TZG Raba Ivana Matušan te djelatnik Turističke zajednice Ivan Blagdan koji je pomagao u prijevodu tijekom međusobne, sada već doista prijateljske komunikacije s gostima.

Budući da se Rabska fjera kao svjetski prepoznata manifestacija temelji na zajedništvu Rabljana te njihovih brojnih prijatelja iz prijateljskih nam gradova, ali i šire, svakako je vrijedno svaki puta iznova zahvaliti svim sudionicima bez kojih ona ne bi postojala, kao i naglasiti činjenicu da se okviri sudionika postepeno šire te napuštaju granicu Europe što i potvrđuje dolazak atraktivnih i popularnih samuraja iz Japana.

Rabska fjera dodatno povezuje i produbljuje postojeće prijateljske veze te stvara nove ne samo između predstavnika gradova i općina, već među samim ljudima što je zapravo i najveće bogatstvo ove manifestacije.

Stvaranju novih prijateljstava svjedoči i susret članova rapskog karate kluba Rab Enpi predvođenih trenerom Zlatkom Naletinom i trenericom Albertom Naletina te gradonačelnika s članovima škole samuraja Katanayaichi Tokyo u prostoru sv. Ivana Evanđelista, koji su izrazili izuzetno zadovoljstvo dolaskom na Rab, gostoprimstvom i sudjelovanjem u manifestaciji najavivši svoj dolazak i iduće godine.

Među uzvanicima Grada Raba poput načelnika, gradonačelnika, državnih tajnika, ministara, izaslanika i brojnih drugih visokih uzvanika, predstavnika brojnih županijskih i državnih ustanova i institucija, iz Makedonije je po drugi puta, nakon vidnog oduševljenja prvim dolaskom na Rabsku fjeru prošle godine, stigla delegacija Općine Brvenica predvođena načelnikom Jovicom Ilievskim kojega je gradonačelnik rado primio i s njime izmijenio ovogodišnja iskustva i dojmove.

0