Select Page

realizirani projekti

Igralište za male sportove Palit

Nositelj projekta

Grad Rab

Partneri projekta

Edel Sport d.o.o.

Ghia Sport d.o.o.

Vrijednost projekta

3.000.000,00 kn

100% financirao iz proračuna Grada Raba

Nakon što je u Europskom parlamentu u Bruxellesu Gradu Rabu svečano uručen naslov prvog Europskog otoka sporta za 2019. godinu, a rapska sportska mladost okupljena oko svojih klubova, natjecateljskim postignućima nastavila dokazivati da je ta titula doista došla u prave ruke, otvaranje novoizgrađenih Igrališta za male sportove u Palitu trebalo bi dati dodatni impuls daljnjem razvoju sporta na otoku i što većoj aktivnosti rapskih sportskih kolektiva, posebno onih koji rade s mladima.

Naime, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić pred mnoštvom okupljenih, pretežno mladih Rabljana, od kojih su mnogi, zbog odigravanja eksibicijskih utakmica, došli odjeveni u sportske dresove svojih klubova, kraćim prigodnim obraćanjem ukazao na značaj ovog potpuno novog sportskog objekta namijenjenog ponajprije mladima, ali i svima onima koji se žele organizirano i ciljano baviti sportom.

– Njegova izgradnja, kazao je Grgurić, stajala je rapske porezne obveznike 3 milijuna kuna, a Palit je s ovako kvalitetno opremljenim igralištima na otvorenom i to u neposrednoj blizini Sportske dvorane, postao svojevrsno sportsko središta Raba.

Igralište malih sportova obuhvaća terene za mali nogomet, rukomet i košarku, te tribine s 300-tinjak sjedećih mjesta. U igrališnom sklopu smješten je i manji objekt u kojem se nalazi sanitarni čvor s prostorijom koja će služiti prvenstveno za zapisničarske i delegatske aktivnosti tijekom održavanja pojedinih utakmica, a blizina Sportske dvorane omogućit će praktično korištenje dvoranskih svlačionica. Na svim igralištima nalazi se atraktivna gumeno-akrilna podloga certificirana za sportska natjecanja na otvorenom, a sve će izgledati još ljepše po dovršetku dodatnih radova na ozelenjivanju prostora oko samih igrališta i tribina.

Korištenje svih igrališta bit će besplatno, klubovi će moći rezervirati termin korištenja pojedinih terena, kojima će, baš kao i Sportskom dvoranom, upravljati Komunalno poduzeće Dundovo d.o.o.

Naplata će se vršiti samo u iznimnim situacijama u večernjim satima, ukoliko nije riječ o djeci i sportskim klubovima, i to prema cjeniku sportske dvorane.

– Želim da otvaranje ovog objekta bude samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajednički ubuduće realizirati, te da njime upravljamo tako da doista bude u funkciji razvoja sporta na otoku, čuvajući ga kao imovinu sviju nas, zaključio je Grgurić i pozvao mlade sportaše da ekshibicijskim susretima ožive sportske terene i demonstriraju svoje vještine.

Uz upaljenu rasvjetu, nakon svečane ceremonije, članovi Muškog rukometnog kluba Arba i Ženskog rukometnog kluba Rab, Škole nogometa NK Rab, Košarkaškog kluba Rab te veterani Nogometnog i Malonogometnog kluba Rab, održali su ekshibicijske treninge i odigrali utakmice na novootvorenim terenima.

0