Select Page

e-usluge

Otvoreni grad

Unatoč već postojećim alatima koji omogućuju građanima komunikaciju s Gradskom upravom, kao i davanje konstruktivnih kritika i prijedloga prilikom donošenju zakona i podzakonskih propisa, te pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kada se njima utječe na interese građana i pravnih osoba, Grad Rab je na svojoj službenoj stranici uveo novu internetsku platformu pod nazivom “Otvoreni grad”.

Ova platforma, za čiju je izradu zaslužna tvrtka Libusoft Cicom d.o.o., donosi niz online usluga vezanih uz informiranje i komunikaciju s gradskim službama, te ujedno daje uvid u funkcioniranje Grada.

Platforma će se redovito nadograđivati novim uslugama, od kojih su neke već u pripremi, a trenutno obuhvaća aplikaciju iTransparentnost putem koje je svima zainteresiranima omogućen uvid u isplate iz Proračuna Grada Raba. To znači da je za svaku isplatu moguće vidjeti koji je subjekt isplatitelj, koji je subjekt primatelj, kada je isplata izvršena, što joj je temelj, koliki je iznos isplaćen, koje aktivnosti se tiče ta isplata i koja joj je svrha prema proračunskom planu. Moguće joj je pristupiti bilo kada i s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, i uvelike ubrzava obavljanje aktivnosti vezanih uz njezin rad.

Dvosmjerna komunikacija jedna je od glavnih karakteristika ove platforme, zahvaljujući kojoj osim konzistentnog i preciznog informiranja, građani imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja u donošenju odluka, te dobivaju odgovore na svoje prijedloge i opažanja.

Otvorena i transparentna komunikacija od izuzetne je važnosti za Grad Rab, prvenstveno zbog mogućnosti što jasnijeg uvida u želje i potrebe građana, a uz pomoć ovakvih i sličnih digitalnih usluga i servisa nastoji se što više aktivirati javnost u cilju zajedničkog stvaranja što boljih uvjeta za život u našem gradu.

0